Bingöl Belediyesi’ne ‘Kentsel Tasarım’ Ödülü

Bingöl Belediyesi’ne ‘Kentsel Tasarım’ Ödülü

Özel Kalem Dergisi’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘7.Yerel Yönetim Ödülleri’ töreninde, Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan Çapakçur Vadisi Projesi, ‘Kentsel Tasarım Projesi Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye’nin Yerel Yönetimler Oscar’ları olarak bilinen Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 7. Yerel Yönetim Ödülleri Töreni, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Salonu’nda yapıldı. Bingöl Belediyesi “Çapakçur Vadisi Projesi’ ile Kentsel Tasarım kategorisinde yılın belediyesi seçildi.

Türkiye’deki birçok büyükşehir ve il belediyesinin yanı sıra metropol ilçe belediyelerinin de katıldığı ‘Yerel Yönetim Proje Ödülleri’nde Bingöl Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan Çapakçur Vadisi Projesi ile yüzlerce proje içerisinde birinci olmayı başardı.

Toplam 19 ödülün verildiği törende konuşan Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Kurucusu Erengül Bilenser, “Güzel bir Türkiye, güzel işler yapmaya kendilerini adamış yerel yöneticilerle mümkün, biliyoruz. Yerel yöneticilerimizi alkışlamaktan ve Türkiye adına onlara teşekkür etmekten onur duyuyoruz.” dedi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise “Kentlerin gelişimi, kentsel ihtiyaçlarının ve yaşamsal manevra alanlarının öneminin farkındayız. Bu alanda sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere konu planlamalar ile kamu ve özel sektörün önündeki sıkışıklığı aşarak, gelişim sağlamayı sürdüreceğiz. Bu bakımdan belediyemiz, Bingöl için öngördüğü kalkınma ve kamu yararı olan tüm faaliyetleri zaman geçirmeden yerine getirmek üzere sorumluluğunun bilincindedir. Çapakçur Vadi Projesi iddialı olduğumuz projelerden biri. Ödüle layık görüldüğümüz için Özel Kalem Dergisi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.