Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda sona doğru

Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda sona doğru

Bingöl'de 6 bin 400 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Canlı Hayvan Pazarı'nda sona doğru gelindi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yeni çevre yolunda yapımı devam eden Canlı Hayvan Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Barakazi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çalışmaların yüzde 98 oranında tamamlandığını söyledi.

Barakazi, "Doğu Anadolu Projesi (DAP) desteğiyle yapımına başladığımız Canlı Hayvan Pazarı'nda sona doğru yaklaştık. 6 bin 400 metrekarelik alanda nizamiye binası, idari bina, hayvan pazar alanı, araç yıkama yeri, gübre çukuru, kapalı ahır, kaba yem deposu, bakıcı evi, karantina ahırı yer almaktadır. Hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilimizde kısa sürede hayata geçirilecek Canlı Hayvan Pazarı, sektöre yeni bir nefes aldıracak." dedi.

Pazarın, hayvancılık sektöründe ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Barakazi, şunları söyledi: "Şu anda burasını Canlı Hayvan Pazarı olarak niteliyoruz ama ileride burası Canlı Hayvan Borsası'na dönüşecek. Kısa zamanda kentin hizmetine sunacağımız Canlı Hayvan Pazarı'yla hayvan ticaretiyle uğraşan vatandaşlarımıza hem daha hijyenik hem de daha güvenilir bir ortam sunmuş olacağız. Canlı Hayvan Pazarı hayvan ticaretinde bütün imkânlara sahiptir." (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler