Bingöl'de 4 bin 260 kişi okuma yazma kursuna başladı

Bingöl'de 4 bin 260 kişi okuma yazma kursuna başladı

Türkiye genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Bingöl'de toplam 4 bin 260 kişi kurslarda eğitim görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğine Bingöllüler ilgi gösteriyorlar.

Okuma yazma seferberliği kapsamında kentte açılan kurslarda okuma yazma öğrenen kursiyerleri ziyaret eden Bingöl Valisi Ali Mantı ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurslar hakkında bilgi aldı.

Kurslarda incelemelerde bulunan Mantı, okuma yazma seferberliğine Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Mantı, "İl genelinde 325 kursta 4 bin 260 öğrenci kurslara devam ediyor. Bu kursların iyi tarafı, kursiyerlerimizin isteyerek, kendi istekleri ile son derece heyecanlı bir şekilde okuma yazma seferberliğine katılımlarıdır. Bugün bu sınıfta da görüyoruz ki kursiyerlerimizden sadece okuma yazma değil, üniversite bile okumak isteyen kardeşlerimiz ve bacılarımız var. İnşallah ilimizde üniversite bitirerek, daha güzel şeyler yaparak diğer illere örnek olabilecek şekilde çalışmalar olacağını şu andaki kursiyerlerimizin gayretlerinden görüyoruz. Bu programı başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, gayret edip okuma yazma için buraya gelen kursiyerlere, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğretmenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Okuma yazma öğrenmek için 60 yaşında kursa geldi

Okuma yazma öğrenmek için kursa gelen 60 yaşındaki Fatma Başbuğ ise "Bize bu okuma yazma öğrenme imkânını veren herkese ve okuma yazma seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.