Bingöl eski otogar yanında korkutan yangın

Bingöl eski otogar yanında korkutan yangın

Bingöl’de boş alanda bulunan kerestelerin tutuşmasıyla başlayan yangın paniğe neden oldu.

Bingöl Merkez İnönü Mahallesi eski otogar yan tarafındaki boş alanda bulunan ağaç kerestelerin tutuşmasıyla yangın çıktı. Belediye ekiplerinin yangını söndürmede yetersiz kaldığı görüldü.

Yangın, akşam saat 22.00 sularında İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. Kentsel dönüşüm nedeniyle Kültür Mahallesi'nde yıkılan evlerden kalan kerestelerin tutuşmasıyla başlayan yangından yükselen alevler kentin birçok noktasından görüldü.

Çıkış sebebi henüz öğrenilemeyen yangın, mahalleli tarafından fark edildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.

Olay yerine gelen Bingöl itfaiyesinin yetersiz kalınca tüm kamu kurumlarına ait yangın söndürme araç ve ekipleri yangına müdahalede bulundu.

Alevler kısa sürede tüm alanı sararken çevre binalarda bulunan vatandaşlar tahliye edildi. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, alanda bulunan tüm keresteler yandı.

İki itfaiye eri dumandan etkilendi

Yangına müdahale eden itfaiye çalışanlarından ikisi karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olay yerinde bulunan sağlık ekiplerince Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan itfaiye çalışanları tedavi altına alındı.

Yangının olduğu alana gelen Bingöl Valisi Ali Mantı, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere konuşan Vali Ali Mantı, “Saat 22.00 civarında Kültür Mahallesi girişinde tam sebebini bilmediğimiz, ağaç yığınlarının olduğu boş alanda yangın çıktı. Yangın tüm kamu ve kuruluşlarımızın desteği ile söndürülüp kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybımız yok tüm kurumlarımıza da teşekkür ederim.” dedi.

 İki saat süren yangın, İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla söndürüldü.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler