Bingöl’de Mewlid etkinliği düzenlenecek

Bingöl’de Mewlid etkinliği düzenlenecek

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı etkinlik, 29 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Şehir Stadyumunda yapılacak.

Konu hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörü Ömer Aşkın, etkinlik ile ilgili hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Bu yıl Araştırmacı Yazar Özkan Yaman'ın yazdığı "Peygamber'den Dersler 63 Hadis-i Şerif" adlı eseri Bingöl halkına hediye edeceklerini söyleyen Aşkın, "Peygamber Sevdalıları Platformunun nisan ayında organize edeceği ‘Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama’ temalı etkinlikler bu yıl 30 merkezde yapılmaya devam ediliyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü olarak, 29 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Şehir stadyumunda yapacağımız etkinliğin hazırlıkları başlamış ve devam ediyor. Bu yıl Nisan ayında Bingöl merkezli tek etkinlik yapacağız inşallah. Merkezdeki halkımız ve tüm ilçe, belde ve köylerimizi bu hayırlı etkinliğe bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ümmet ancak Rehberini tanıyıp ve O’na tabi olursa kurtuluşa erecektir"

"Unutmayalım ki bu ümmet ancak rehberini tanıyıp ve ona tabi olursa kurtuluşa erecektir." diyen Aşkın, şunları söyledi:  "Nisan ayı boyunca platform olarak başlattığımız salavat seferberliğine de halkımızın yoğun katılımı devam ediyor. Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yapacağımız etkinlik çalışmaları noktasında, billboardlarda etkinliğimizin reklamlarını yaptık, el broşürü ve afişlerimizi şehrin işlek caddeleri geçitlere ve çeşitli kavşaklara astık."

Etkinliklerinin asıl hedefinin,  insanlara Hazreti Muhammed'i tanıtmak olduğunu vurgulayan Aşkın,  İnsanlığın kurtuluşunun, Allah’a ve onun Resulünün yoluna sımsıkı sarılmaktan geçtiğini belirterek,  "Evet, arınmak istiyorsak  Allah Resul’ünün getirdiği Yüce kitabı olan Kur’an’a tabi olalım. Onun yolunda yürüyelim ve onun sünnetinde birleşelim." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)    











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.