Bingöl Emniyet Müdürü saldırısının ilk duruşması 12 Mart'ta

Bingöl Emniyet Müdürü saldırısının ilk duruşması 12 Mart'ta

Bingöl'de, 9 Ekim 2014 tarihinde Emniyet Müdürü ve ekibine yapılan saldırı ile yine olay gecesi Genç İlçesi girişinde öldürülen 4 PKK'li ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında iki olay arasında bir bağ kurulamadığı bildirildi.

Bingöl'de, 9 Ekim 2014 tarihinde Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yapılan saldırıda 2 polisin hayatını kaybettiği, Emniyet Müdürü Ülker ile bir korumasının yaralandığı ve olayın hemen sonrasında aynı gecede Genç İlçesi girişinde öldürülen 4 PKK'li ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında bu iki olay arasında bir bağ kurulamadığı ifade edildi.

 

Araçta 4 PKK'lilin öldürülmesi olayını soruşturan savcılığın örgüt üyelerine yardım ettikleri ileri sürülen tutuklu 2 zanlı için hazırlanan iddianamede; PKK üyeliğinden hapis cezası istendiği belirtildi.

 

Bingöl’de Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Ekim 2014 tarihinde Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokak'ın kesiştiği noktada yapılan silahlı saldırısı sonucu Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Yardımcısı Atif Yılmaz ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun hayatını kaybettiği ve koruma polisi Uğur Atlı'nın yaralandığı ifade edilerek iddianamede, "Silahlı saldırı olayının failleri ile ilgili olarak olay günü araştırmalara devam edildiği sırada, Bingöl-Genç Karayolu Genç Köprü Mevkii'nde Genç Emniyet Müdürlüğü ve Polis Özel Harekât Ekiplerince yapılan uygulamada 12 AR 900 plaka beyaz renkli araç içerisinde güvenlik güçlerine ateş açılmıştır." İfadelerine yer verildi.

 

İddianamenin devamında, "Çıkan çatışmada, soruşturma dosyasında yer alan teröristler Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal'ın ölü olarak ele geçirildiği, araç şoförü şüpheli Erhan Şenyuva'nın çatışma sırasında kaçtığı, söz konusu aracın Bingöl merkezde bulunan bir araç kiralama servisinden 09.10.2014 günü saat 13.00 sıralarında Erhan Şenyuva tarafından kiralandığı tespit edilmiştir. Araç içerisinde 2 adet Kalaşnikof marka silah, 6 adet şarjör ve çok sayıda bu silahlara ait fişek bulunmuştur."denildi.

 

İddianamede, ayrıca öldürülen PKK'lilerden Ramazan Özmaskan'ın parmak izlerinin 23 Haziran 2011 tarihinde Varto-Karlıova Karayolunun 3'üncü kilometresindeki özel bir sürücü eğitim kursu alanı girişine el yapımı bomba yerleştirilmesi olayında olay yerinden elde edilen parmak izlerinin aynı olduğu tespit edildiği belirtildi.

 

İddianamede, tutuklu yargılanan Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik'in ifadelerine de yer verildi. Kılıçgedik ve Şenyuva hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 12'şer yıl hapis cezası istendiği belirtildi.

 

Hazırlanan iddianame; Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, ilk duruşma 12 Mart'ta yapılacağı belirtildi.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.