Bingöl-Gümüşhane buluşmasında kardeşlik vurgusu yapıldı

Bingöl-Gümüşhane buluşmasında kardeşlik vurgusu yapıldı

“Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında Bingöl’de bulunan Gümüşhaneli heyet, Bingöl Ilıcalar belde Belediyesince ağırlanan programda konuşan Bingöl Valisi ile Gümüşhane Valisi, kardeşlik vurgusunda bulundular.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında ‘Gümüşhane-Bingöl Buluşması’ etkinlikleri gündüz saatlerinde Haserek Kayak Merkezi ile devam program akşam saatlerinde Bingöl ve Gümüşhane valilerinin katılımıyla Bingöl Ilıcalar beldesinde gerçekleşti.

Ilıcalar Belde Belediyesinin organize ettiği program, ikram edilen yemekten sonra Bingöl Valisi Ali Mantı ile Gümüşhane Valisi Okay Memiş, katılımcılara hitaben birer konuşma yaptılar.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhaneliler olarak kardeş şehir Bingöl’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Memiş, “Yaklaşık bir ay önce Bingöllü hemşerilerimizi ağırlama fırsatını yakaladık. Kısa süre içinde Gümüşhane’nin kültürünü, doğa güzelliklerini gelen Bingöllü hemşerilerimizle beraber gezdik, ziyaret ettik. Şimdi de bizler Bingöl’deyiz. 20 yıl önce Bingöl Genç ilçesinde iki yıl görev yaptım. Bana göre Genç ilçesi sadece Doğu Anadolu’nun değil, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biridir. Murat Nehri’ne sırtını dayamış insanıyla, doğasıyla güzel bir ilçedir ama terör nedeniyle insanları mağduriyet yaşamıştır. Bütün makamlar gelip geçicidir, önemli olan insanlara olduğunca eşit ve adil bir şekilde hizmet etmektir. Gerçek manada insanlara hizmet etmek kamu görevlisinin en önemli vazifesidir.  Güç, çıkar ve şer odaklarına değil, gerçek manada mağdur kim ise onların valisi olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bingöl Valisi Ali Mantı, yaptığı konuşmada, Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Bingöl’de bulunan Gümüşhaneli heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Mantı, “Millet olarak inanan birbirini seven değerlerine vatanına bağlı bir ülkeyiz. Tarihin biçtiği misyonu yerine getirecektir. Biz inanıyoruz ve her yerde söylüyoruz. Dünyadaki mağdur ve mazlumların yegâne sığınağı Anadolu’dur. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzer bu ülkeye hizmet eden en tepesinden en tabanına kadar bütün vatandaşlarımıza bu ülkede kimin emeği varsa herkese teşekkür ediyoruz. Bu ülkeyi evlatlarımıza doğru bir şekilde bırakmak gibi bir mükellefiyetimiz var.  Bu sorumluğu bugün biz taşıyoruz yarın bunu evlatlarımız taşıyacak. Namuslu ve şerefli bir şekilde kurallarına uygun bir şekilde bu sorumluluğu devir etmemiz lazım.” ifadelini kullandı.

Programda Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Gümüşhane Belediye başkanı Ercan Çimen ve Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök de birer konuşma yaptı.

Program, yapılan tanışma sohbetiyle sona erdi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler