"Bingöl halkı bir kez daha vesayet sistemine karşı çıkmıştır"

"Bingöl halkı bir kez daha vesayet sistemine karşı çıkmıştır"

16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumu hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, halkın bir kez daha vesayet sistemine karşı çıktığını söyledi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, 16 Nisan Anayasa referandumuna dair basına açıklamalarda bulundu. Referandumda evet çıkmasında bölge oylarının çok büyük bir etken olduğunu söyleyen Tasalı, yeni süreçte partisi HÜDA PAR’ın değişim ve dönüşümde çok olumlu etkilerinin olacağını da sözlerine ekledi.

Tasalı, “Darbeci, tekçi ve vesayetçi 1982 anayasasında kısmı değişikliği öngören halk oylamasını kıymetli bulup, adalet merkezli yeni bir anayasanın yapılmasına kapı aralayacağı umuduyla 'kararımız evet, talebimiz adalet' şiarıyla partimiz, halkımıza bir çağrıda bulunmuştu. Bunun gereği olarak Bingöl ilimizde tüm teşkilat ve üyelerimizle birlikte sandıklara gidip oylarımızı 'evet' in baskın çıkması için kullandık. Hiç şüphesiz çıkan sonuçlar da HÜDA PAR'ın etkisi net bir şekilde kendisini göstermiştir. Özellikle ilimizde ve bölgemizde 'evet' yönündeki artış, değişim ve dönüşümde partimizin çok olumlu bir etkisi olmuştur.” dedi.

“İnançlı, cesur Bingöl halkı bir kez daha vesayet sistemine karşı çıkmıştır”

1982 darbe anayasasının kabul edildiği referandumunda inançlı Bingöl halkının büyük bir çoğunluğunun 'hayır' oyu kullandığını hatırlatan Tasalı, Bingöllülerin bu tavırlarının karşılığında ise çok ağır bedeleler ödediğini ifade etti.

Tasalı, “Ödenen bedellerin izleri günümüze kadar süre gelmiştir. Yine bu anayasanın değişmesi yönünde yapılan kısmı değişikliğe halkımız yüzde 74 oranında 'evet' demiştir. İnançlı, cesur Bingöl halkı bir kez daha vesayet sisteminden kurtulmak için olumlu bir irade ile farkını ortaya koymuştur. Bingöllü hemşerilerimizi, inancıyla bezenmiş bu dirayetli, kararlı ve istikralı tutum ve davranışlarından dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde bir kez daha huzur, barış ve kardeşlik kazanmıştır”

HÜDA PAR’ın, seçim kampanyası boyunca yapmış olduğu çalışmaları ve çağrılarıyla sağduyunun merkezi olduğunu ifade eden Tasalı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Özellikle seçim boyunca tarafların kullanmış oldukları; tekçi, milliyetçi, kamplaştırıcı ve dışlayıcı söylem ve dilin terk edilmesi yönündeki endişe ve haklılığı partimizi bir kez daha haklı çıkarmıştır. Zira bu dil 'evet' cephesini zayıflatmış 'evet' ve 'hayır' arasındaki sayısal mesafenin azalmasına neden olmuştur. Bu referandum neticesinde halkımız bir kez daha bu topraklarda milliyetçiliğe prim vermemiştir. Halkımız 'hayır cephesinde' bir araya gelen Türk ve Kürt milliyetçilerine kırmızı kart göstermiştir. Yine halkımızın sağduyusu neticesinde ülkemizde bir kez daha huzur, barış ve kardeşlik kazanmıştır.”

“Bu neticeyi iktidar olanların ve ülkede siyaset yapanların göz ardı etmemeleri gerekir.” diyen Tasalı,  “Zira toplumu ayrıştıranlara toplum prim vermemiştir. Yeni anayasada bu hususların göz önünde bulundurulması gerekir. Yeni Türkiye’nin halkın inanç değeriyle barışık, adalet merkezli, katılımcı ve ehliyetli kadrolar tarafından inşa edilmesi gerektiği hususunda ivedi olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerekir. Bil hasa toplumdaki tüm sorunlara kaynaklık eden mevcut tekçi, vesayetçi, laik ve ulusalcı, dayatmacı anayasanın tümden kaldırılması gerekir.” dedi.

Batı ülkedeki vesayetçilerden yana tavır takınarak ülkenin içişlerine alenen müdahale etmiştir.

Referandum neticesinde Avrupa ve Batı ile ilişkilerin de yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Tasalı, Batı’nın bu süreçte iyi bir sınav vermediğini ve ülkedeki vesayetçilerden yana tavır takınarak zaman zaman da ülkenin içişlerine alenen müdahale ettiğini söyledi.

Tasalı son olarak, “Bu sonuca ulaşılmasında, parti disiplinine en güzel şekilde riayet ederek sandıklara giden ve kararımız doğrultusunda oylarını kullanan tüm üye ve partililerimize teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan tablonun bölgemize, ülkemize ve İslam ümmeti için birçok hayırlara, coğrafyamızın huzuruna, barışına, kardeşliğine, birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Yine coğrafyamızın istikrara ve adalete kavuşmasını Yüce Allah’tan diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.