"Bingöl için hep birlikte el ele vermeliyiz"

"Bingöl için hep birlikte el ele vermeliyiz"

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Gazetecilerle fikir alış verişinde bulunan Prof. Dr. Çapak ve gazetecilerin gündemi, birlikte Bingöl'e daha iyi nasıl hizmet edebilecekleri oldu.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, Başkan Yardımcıları Nihat Kanat ve Galip Akengin, Sekreter Ali Yıldırım, Cemiyet Eski Başkanı Ömer Şanlı ve Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Dengeşik tarafından karşılanan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Bingöl Gazeteciler Cemiyetine nezaket ziyaretinde bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak ve cemiyet yönetiminin hazır bulunduğu ziyarette daha güzel bir Bingöl için birlikte yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

Bingöl Üniversitesinin gün gün büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Çapak, "Pilot üniversite seçilmek hem üniversitemiz hem şehrimiz için çok önemli bir kazanım. 60 milyon TL gibi çok ciddi bir rakam. Bu ödenek ile güzel projelere imza atacağız inşallah. Proje çağrılarına çıkmıştık. Gelen projeleri değerlendirip Bingöl için ve Bingöl'ün geleceği için en uygun olanları değerlendirip üzerinde çalışacağız. Mart başına kadar bunların değerlendirmelerini yapacağız. Baharla birlikte başlamazsak geç kalmış oluruz. En kısa sürede siz değerli üreticilerle de el ele verip bu projeleri hayata geçireceğiz. Şu an gücümüzün çoğunu pilot üniversite üzerine yoğunlaştırdık. Arıcılık alanında yoğunlaştık ve Bingöl balını marka yapacağımızı düşünüyoruz. Biz arıcılarımızın gelir seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Pilot üniversite bünyesinde arıcılık ve arı ürünleri üzerine güzel çalışmalarımız var ve bu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

"Bal ürünleri dediğimiz propolistir, polendir, arı sütüdür, arı zehridir bunların üretiminin arttırılması ve güzel bir ekonomik değer biçip pazarlamamız gerekiyor." diyen Çapak, "Özellikle propolisin ekonomik anlamda iyi değerlendirilmediğini düşünüyorum. Pazarı yok diye biliniyor ama başka yerlerde çok iyi bir pazarının ve ekonomik değerinin olduğunu öğreniyoruz. Biz arı ve arı ürünlerinden neler elde edebileceğimizi ve kaliteyi da daha nasıl yükselteceğimizi bilirsek Bingöl arıcılarını ve Bingöl balını hak ettiği yere getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bingöl Üniversitesi olarak pilot üniversite çalışmaları dışında da güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çapak, yeni kütüphane, BESYO Spor Salonunun yapımı, hayvan hastanesi ve termal tesislerin düzenlenmesi gibi çok fazla projeyi de yürüttüklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet Başkanı Budak, Rektör Çapak ve Genel Sekreter Abdullah Taşkesen'e teşekkür etti.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.