Bingöl İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Bingöl İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Bingöl Valisi Ali Mantı başkanlığında, 2018 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda Vali Ali Mantı başkanlığında yapılan 2018 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurul Toplantısında, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü.

Açılış konuşmasını yapan Vali Mantı,  hesaplamalarını, bir önceki toplantı ile bir sonraki toplantı arasında yapılan işleri kıyaslayarak yaptıklarını belirterek, “Gördüğüm kadarıyla İlimizdeki işler iyi gidiyor. Kurumlarımızın taahhüt ettiği konuların bir bir gerçekleştiğini görüyoruz. Bürokratik hız bakımından da kurumlarımız arasındaki iletişim ve kurumlarımızın birbirini anlama seviyesi bayağı yükseldi.” diyerek kurum amirlerine teşekkür etti.

2018 yılı I. Döneminde toplam 620 proje üzerinde çalışıldığını ve bu projelerin 335’inin tamamlandığını belirten Vali Mantı, “Diğer 285 projeden 167 proje devam etmekte ve 56 proje ihale aşamasında olup, 62 projeye ise çeşitli sebepler nedeniyle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar, 20 Genel ve Katma Bütçeli Kuruluş ile 8 Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olmak üzere toplamda 28 kuruluş tarafından gerçekleştirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

2018 yılı I. Döneminde yer alan projelerin toplam değerinin 5 milyar 667 milyon 203 bin 415 TL olduğunu ifade eden vali Mantı, 2018 yılı projelerine ayrılan ödenek miktarının ise 824 milyon 351 bin 389 TL olduğunu ve dönem sonuna kadar 663 milyon 666 bin 771 TL harcama yapıldığını söyledi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.