Bingöl ilçelerinde şehid Mursi için gıyabi cenaze namazı

Bingöl ilçelerinde şehid Mursi için gıyabi cenaze namazı

​Bingöl’ün Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerinde şehid Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bingöl’ün Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerinde ilçe müftülükleri öncülüğünde bir araya gelen ilçe halkı, şehid olan Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılarak ellerini duaya kaldırdı.

Şehid Muhammed Mursi'nin gıyabi cenaze namazı için bir araya gelen Solhan, Karlıova ve Genç ilçe halkı, ilçe müftülükleri tarafından merkezi camilerde, Mahkeme salonunda şehadete yürüyen Mısır'ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılarak, Mursi başta olmak üzere tüm sıkıntı içinde olan Müslümanlara dualar edildi.

Mahkeme salonunda şehadete yürüyen Mısır'ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bingöl merkez ve ilçelerinde de 7’den 70’e halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karlıova’da gıyabi cenaze namazı

Şehir olan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Cami'de İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı, dua okundu.

Dörtyol mevkisinde de HÜDAPAR İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması yapıldı.

HÜDAPAR İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, Mursi'nin ölümünden duyulan üzüntüyü dile getirerek, şunları söyledi: “O onurlu ve dik duruşuyla İslam ümmetinin gururu oldu. Tüm insanlığa örnek olan şehit Muhammed Mursi'nin şehadetini tebrik ediyoruz. Mursi'nin bu duruşu bütün zalimlere dert, İslam ümmetine de örnek ve ders olsun." dedi.

Genç ilçesinde Mursi için cenaze namazı

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesinin ardından Genç ilçesinde Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı ve darbeci Sisi yönetimi protesto edildi.

Dünya genelinde protesto edilen Sisi yönetimi Genç ilçesinde de yapılan basın açıklamasıyla telin edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için öğle namazından sonra Genç Müftüsü Mahmut Kaya tarafından Merkez Yeni camiinde gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Camii cemaatinin tekbirler getirerek dua etmesi sonrası program sona ererken Genç İslami STK İnsiyatifi tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“Muhammed Mursi, onurlu ve dik duruşuyla İslam ümmetinin gururu oldu. Şehit edilen ve biz Ümmeti Muhammed’e tüm insanlığa güzel bir şekilde örnek olan Şehit Muhammed Mursi’nin şehadetini tebrik ediyoruz. Halkın oyuyla seçilmiş, askeri darbeyle görevinden alınıp altı yıldır zindanda tutulan ve toplamında ailesiyle üç defa görüşen, aynı zamanda rahatsızlığından dolayı hiçbir ilaç verilmeyip çok zor şartlarda kalmasına rağmen şehit olana denk zalimlere boyun eğmeyen Şehit Muhammed Mursi’nin bu duruşu bütün zalimlere dert olsun, İslam ümmetine de örnek ve ders olsun.”

Solhan ilçesinde gıyabi cenaze namazı

Solhan ilçesinde şehit Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar neticesinde, tüm Türkiye’de olduğu gibi Solhan ilçesinde de Muhammed Mursi'nin şahadeti sebebiyle gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar neticesinde, Muhammed Mursi'nin şehadeti sebebiyle 81 il ve ilçelerinde olduğu gibi Solhan Ulu Camii’nde öğle namazından hemen sonra halkın yoğun katılımıyla İlçe Müftüsü Muharrem Dutar tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Solhan Ulu Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazında konuşan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, “Zulme uğramış ve mağdur olan Mısır halkının yanındayız. Mısır halkı ki bizim 500 yıllık tarihi geçmişimize sahip çok önemli bir ülkedir. Ve Alem-i İslam olarak Türkiye ve Mısır gibi İslam ümmetinin ayağa kalkışını şahlandıracak bu iki ülkenin üzerinde kara bulutlar dolaştıran siyonist israil ve ABD Amerika emperyalizmi devam ediyor.” dedi. 

“Hakla batılın mücadelesi devam ediyor”

Müftü Dutar, şunları söyledi: “Bu şimdi olan bir hadise değildir. Bu ta Hazreti Musa ile Firavun mücadelesidir. Hazreti İbrahim ile Lut’un mücadelesidir. Hakla batılın mücadelesidir. Mısırda Firavunun zulmüne uğrayan Hazreti Musa Firavun karşısına çıkmış ve direnmişse, geçmişte Hasan El Benna gibi, Seyit Kutup gibi birçok İhvan-i Müslim üyesi birçok mücahit kardeşimizde Mısırdaki bu dengeleri değiştirecek mücadeleleri yapmışlardır. Geçmişte olmuştu, nitekim Seyit Kutub’u şehit ettiler. Hasan El Benna’yı İhvan-i Müslimin kurucusudur, şehit ettiler. Bugün de altı yıldır tek bir hücrede Mahkûm olan, idamla yargılanan ve ilk seçilmiş Reisi Cumhur, hafız olan, profesör olan ve daha çok cihat ruhu yerinde olan bir insandı. Ve bu devlet adamını dün şehit ettiler. Mahkeme salonunda ifade verirken ruhunu Allah'a teslim etti. O şöyle diyordu; Önderimiz Hazreti Peygamberdir, Kitabımız Kuran-ı Kerimdir. Yolumuz Allah'ın yolu cihattır. Ve bu cihat ruhu her zaman canlı kaldıkça da bu İsrail de, siyonizmde, ABD emperyalizmi de hiçbir zaman Müslümanları dize getiremeyecektir.”

“Zalimler için yaşasın cehennem diyoruz”

“Biz bugün zalimin yanında değil mazlumun yanında olduğumuzu Solhanlılar olarak buradan söylüyoruz.” diyen Dutar,  “Biz bugün Hazreti Musa'nın yanındayız. Hazreti Yusuf’un yanındayız. Bu mısır zindanlarında ömür geçirmiş Hazreti. Yusuf neyse, Hasan El Benna gibi Seyit Kutup gibi Muhammed Mursi gibi nice şehitler, nice Mücahitler ve nice Mücahideler hiçbir zaman eksik olmayacaktır. Bizler birlik beraber içerisinde olduğumuz sürece inşallah bu şahadetler elbette olacaktır. Ama bu şahadetler inşallah Âlem-i İslam’ın uyanışına vesile olacaktır. Rabbim Muhammed Mursi Şehit Merhumun şahadetini bizim manen dirilişimize, Âlem-i İslam’ın uyanışına, emperyalizmin karşısında birlik beraberliğimize vesile eylesin inşallah. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin tüm geçmişlerimize rahmet eylesin. Şuan tüm Türkiye'de ilinden ilçesine kadar, tüm Avrupa'da, tüm Orta Asya'da bütün camilerde Muhammed Mursi kardeşimiz için merhum Şehit Reisi Cumhur için hep birlikte son görevimizi yapacağız. Bizler mazlumun yanındayız, biz mağdurların yanındayız, biz hakkın ve haklının ve adaletin yanındayız. Zulme rıza göstermiyoruz, zalime direniyoruz, zalime beddua ediyoruz ve zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Rabbim şehadetini mübarek eylesin birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin İnşallah.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.