Bingöl Merhamet Eli “Bingöl Umut Kervanı” olarak devam edecek

Bingöl Merhamet Eli “Bingöl Umut Kervanı” olarak devam edecek

Bingöl’de 6 yıldır muhtaçlara yardım elini uzatan Merhamet Eli Gıda Bankası, isim değişikliğine giderek bundan sonraki süreçte, “Bingöl Umut Kervanı” olarak hizmet verecek.

Bingöl’de 2010 yılından bu yana hayırseverle ile muhtaçlar arasında köprü görevi gören Merhamet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile aynı çatı altında bileşerek, bundan sonraki hizmetlerine Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği olarak devam edecek.

Yeni isim değişikliği ile ilgili bilgi veren Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, bundan sonraki yardım çalışmalarında Bingöl Umut Kervanı adıyla kentte yardıma muhtaç ailelere yardım ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası olarak, yaklaşık 6 yıldır kentte muhtaç ve fakir ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gönül, “Cenabı Allah’ın yardımıyla bugünlere geldik. Bundan sonraki süreçte bizler, Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu isim değişliğinden dolayı inşallah hayırlı bir adım atmış olacağız. İstanbul ili ‘Umut Kervanı Vakfı’ ile koordineli olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah Bingöl’de bundan sonra bir duyuru olarak bu buradan iletelim.” dedi.

2017 yılı Kurban bayramı kapsamında kurban bağışı faaliyetlerine de değinen Gönül, şunları söyledi: “Bizler dernek olarak her yıl kurban kesimini yaparak fakirlere ulaştırıyoruz. Bingöl merkez 14 mahallede tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere kurban eti veriyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bizim tespit ettiğimiz fakir aileler gerçek manada yardıma muhtaç ailelerdir. Buradan şöyle bir çağrı yapıyoruz ki, Bingöl’de bulunan hali vakti yerinde olan duyarlı kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı kurban kesimine davet ediyoruz.” diye konuştu.

Gönül,  “Fakat unutmayın ki, onların ne etleri Allah'a ulaşır, ne de kanları. Fakat O'na ulaşan, yalnızca sizin iyi niyet ve samimiyetinizdir. İşte bu amaçla onları sizin yararınıza sunuyoruz ki, O'nun sizi doğru yola iletmesine karşılık, O'nun şanını yüceltip tekbir getiresiniz diye. Öyleyse güzel davrananları müjdele” ayetini hatırlatarak, Bingöl Umut Kervanı olarak, tüm hayretleri ile bu Kurban ve her zaman yetim, mağdur ve muhtaç olan ailelere yardım etmenin gayreti içinde olacaklarını dile getirdi.

Son olarak Gönül, zengin ve hali durumu yerinde olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Mademki fakir ve muhtaç ailelerin gözü bizdedir, aslında fakirin ve muhtacın gözü Bingöl’de oturan hali vakti yerinde olan zengin kardeşlerimizin üzerinde vardır. Bunun bir hak ve bir vebal olduğunu unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.