Bingöl sanayi esnafı çözülmeyen sorunlar için yol kapattı

Bingöl sanayi esnafı çözülmeyen sorunlar için yol kapattı

​Bingöl sanayi sitesi esnafı, yıllardan beri verilen sözlere rağmen çözülmeyen sorunları için yol kapatarak eylem yaptı.

Bingöl-Muş Karayolu'nun 5'inci kilometresinde bulunan Bingöl Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf, yıllardır yapılmayan hizmetlere tepki göstererek, sanayi yolunu trafiğe kapattılar.

Araçlarla ve engellerle yolu trafiği kapatan esnaf, yetkililerin sorunlarını bilmesine rağmen çözüme yönelik bir şey yapmadıklarını iddia ettiler.

Yaşadıklarını sorunları İLKHA muhabirine anlatan sanayi esnafı, verilen sözlere rağmen sorunlarının çözülmediğini, çareyi yol kapatmakta bulduklarını söylediler.

Biriken sorunların çözülmediği için yol kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen sanayi esnafından Ercan Bayır, "Sanayideki sorunlar için buradayız. Yılardır sanayi içi yollar yapılmıyor, alt yapımız yok. Biz bir türlü derdimizi kimseye iletip çözüm göremiyoruz. Belediye başkanı buraya geliyor diyor ki, 'siz buradaki protestoyu kaldırsanız teressiniz.' Bir belediye başkanına bu tür şeyle yakışıyor mu? Biz burada yasal olarak vergimizi veriyoruz.  Belediye başkanı 'sanayi bize bağlı değildir.' diyor ki, elektrik, su, reklam ve çöp ve vergisini veriyoruz. Peki, biz nereye gidelim derdimizi kime anlatalım." dedi.

İş yerlerini toz duman içinde açtıklarını ifade eden Bayır, "Toz dumandan dolayı perişan haldeyiz. Bundan dolayı birçok ustanın sağlık durumu tehlikededir. Derdimizi kime anlatacağız. Bir ilin amiri vali ve belediye başkanıdır, kimse bizi kayda değer almıyor. Biz ne yapabiliriz." diye konuştu.

Sanayi esnafından Murat Budak da, "Sanayide esnafım yolarımız bozuk.  Siyasiler buraya oy için geldiklerinde yapacaklarına dair söz veriyorlar sonradan ilgilenmiyorlar. Esnaf olarak burada elektrik, su, reklam ve çöp ve vergisini veriyoruz. Hizmete gelince belediye burası bize ait değil diyor." ifadelerini kullandı.

Sanayi sitesi esnafından Şahin Genç de şimdiye kadar herhangi bir hizmetin yapılmadığını özelikle alt ve üst yapıya ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek, "Sanayi sitemize alt ve üst yapı istiyoruz.  İsteklerimiz herkese yapılan şeyleri istiyoruz. Daha önce sorunlarımızı yetkililere illettik. Şu ana kadar bir şey yapılmadı, ertelendi.  Ben 10 yıldır daha adam akıllı asfalt görmedim. Burada geçici şeyler yapılıyor, biz kalıcı bir şeyler istiyoruz. Bir misafirimizle oturup konuşamıyoruz toz toprak içindeyiz.  Hizmet istiyoruz. Bizler alnımızın akıyla çalışan insanlarız. Yetkililerden hizmet istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunlar ve yol kapatma eylemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sanayi Sitesi Başkanı Saim Yayan, "Bir süre yol kapatma eylemini sürdüren Bingöl sanayi sitesi esnafını ziyaret ettim.  Yol kapatarak eylem yapan esnafa mevcut sanayi sitesinin en önemli sorunlarının yol sorunun giderilmesi konusunda Bingöl Belediyesi yetkileriyle görüştüm. Yolların yapılması için ihale yaptığını ve kısa sürede yolların yapımına başlanacağını söylediler. Sağ olsun esnafımız duyarlılık göstererek olaysız bir şekilde dağıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sanayi sitemizde mevcut sorunların giderilmesi için yetkililerin bir an önce adım atmalarını bekliyoruz. Sanayimizde yüzlerce esnaf ekmeği için çalışıyor. Bu esnafımızın huzurlu bir ortamda çalışıp üretim yapması için şartların ve sorunların giderilmesi gerekiyor." diye konuştu.

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.