Bingöl Savcılığından öğrenci eylemlerine yönelik açıklama

Bingöl Savcılığından öğrenci eylemlerine yönelik açıklama

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Bingöl Üniversitesi’ndeki eylemlere yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

16 Aralık 2014 tarihinde başlayan çeşitli olaylara karıştığı belirlenen 3’ü tutuklu 12 kişi hakkında yağmalama, mala zarar verme ve tehditte bulunma suçlarından iddianame hazırlanıp, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulduğu belirtildi.

16 Aralık 2014 tarihinde üniversite yerleşkesinde başlayan olaylara ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın basında yer aldığı gibi kişilerin Anayasal hakları arasında yer alan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak niteliğinde olmadığını, bir kısım suçlar içerdiğini,  üniversitede öğrenim gören diğer öğrencilerin eğitim ve öğretim haklarına müdahale boyutuna ulaştığı gerekçesiyle konuyla ilgili soruşturma yapıldığını bildirildi.

Savcılık, soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan şüphelilerden F.Ö,  M.Ş..B ve J.T’nin yağma suçundan tutuklandığını belirtti.

Açıklamanın devamında, “Bu şüphelilerin tutuklu olmaları dikkate alınarak haklarındaki soruşturma tefrik edilmiş ve haklarında yağma suçu ile birlikte mala zarar verme, kasten yaralama, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunma, terör örgütü propagandası yapma ve cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olma suçlarından iddianame düzenlenerek Bingöl Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur. Şüpheliler H.Y, M.E, M.Ç, A.A. F.Y, Ü. D, M.T, M.A, A. Ç, hakkında  ise yine yukarıda belirtilen suçlardan soruşturma devam etmektedir.” denildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler