Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi yarın başlıyor

Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi yarın başlıyor

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek olan Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi, yarın başlıyor.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek olan Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi, 25 Eylül’de başlıyor.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ekin, yaptığı açıklamada bu kongreyle Bingöllü iş kadınları ile Türkiye’nin diğer bölgelerinden gelen girişimci kadınları bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ekin, Kongrenin sadece iş kadınları için değil aynı zamanda Bingöl’ün diğer yatırım projeleri açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, Kongre kapsamında Arap yatırımcıları Bingöl’e getirdiklerini, valilik tarafından fizibilitesi yapılan KENTPARK Projesine Arap yatırımcıların ilgi duyduğunu ve bu amaçla kongreyi de vesile bilerek kente davet ettiklerini söyledi.

100 milyon liranın üzerinde bir yatırım finansmanı gerektiren bu projeyi Arap yatırımcıların kabul etmesi halinde bunun bir emsal teşkil edeceğini ve diğer Arap yatırımcılar için de çekim meydana getireceğinin altını çizdi.

Bingöl’ün marka şehir olması için gelecek dönemde çeşitli alanlarda projeler gerçekleştirmenin önemli olduğunu ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda bir takım planları bulunduğunu belirten Ekin, şunları söyledi: “Bingöl neden bir Kongre şehri haline gelmesin. Bu nedenle ilk adım olarak büyük ses getiren Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresini düzenledik. Bu kongre Bingöl için önemli olmakla birlikte tüm Türkiye için de büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Son olarak Ekin, “Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi’ne Türkiye’nin önde gelen iş kadınları arasında yer alan Nilüfer Bulut, Evrim Aras, Candan Özdemir, Mine Ayhan, Yasemin Açık, Bingöl’de yerel girişimci kadınlarla buluşacaklar.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler