Bingöl Umut Kervanı 48 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 48 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı, kasım ayında 48 aileye 7 bin 892 TL değerinde ayni nakdi ve kırtasiye yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı, bu yılın kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, "Kasım ayında 48 aileye 7 bin 892 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 33 aileye 2 bin 592 TL değerinde gıda, 15 aileye 5 bin 300 TL nakdi yardımında bulunduk." dedi.

Cimriliğin, müminlerin özelliğinin olmadığını anımsatan Tamaç, "Mümin toplayıcı değil, dağıtıcı olmalıdır. Zira mümin malı dağıtmak için kazanır. Verirken tükeneceğinden korkmaz. Çünkü verenin Allah olduğunu bilir. Zaten kendisine ver diyen de Allah’tır: 'Siz Allah için bir şey verdiğinizde Allah onun daha iyisini verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.' (Sebe, 39) Cimri, paranın egemenliğine boyun eğdiğinden paranın mahkûmudur. O yüzden devamlı bunalım içindedir, doyumsuzdur, sevgisizdir. Fedakârlığın, vermenin ne kadar güzel olduğunu, ahiret ödülü yanında dünyada da insanı mutlu ettiğini bilemez. Cimriliğin sebebi mal hırsı ve gelecekte yoksul kalma korkusudur. Cimrilik yüzünden durmadan para biriktiren ve tükenir endişesiyle hastalıklarında bile harcamayıp dünyayı dahi kendilerine zehir eden para mahkûmları vardır. Oysa para ve mal, Allah’ın nimetidir ve bu nimet harcandıkça Allah onu artırır. Cimri, insanlar arasında da Allah katında da sevimsizdir. Cenab-ı Hakk, onlardan bahsederken şöyle buyurur: ‘Onlar ki hem kıskanır, cimrilik ederler hem de herkese cimrilik tavsiye ederler ve Allah’ın kendilerine fazlından verdiği şeyleri saklarlar. Biz de böyle nimetleri gizleyen nankörlere hor ve rüsvay edici bir azap hazırladık." ifadelerini kullandı.

Bingöl Umut Kervanı olarak Bangladeş hükümetine sığınan Arakan’lı Müslümanlar için yardım kampanyasının devam ettiğini kaydeden Tamaç, "katkılarınızı bekliyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." diye belirtti.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"

Midyat Umut Kervanı'ndan yetim ailelere nakdi yardım

Midyat Umut Kervanı tarafından Batman’ın Gercüş İlçesi Kayapınar beldesindeki 2 çocuklu mağdur muhtaç aileye ve Midyat merkezde yaşayan 3 çocuklu yetim aileye nakdi yardımda bulunuldu.

Yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Midyat Umut Kervanı Yardım Komisyonu Başkanı Nureddin Ayyıldız , "Umut Kervanı Vakfımızın Midyat temsilciliği olarak yetim, fakir ve muhtaç kardeşlerimize yardımlarımız devam ediyor. Özellikle nakdi ihtiyacı olan Gercüş’ün Kayapınar Beldesi ile Midyat merkezde ikamet eden iki yetim aileye nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca Kadın yardım komisyonumuz tarafından Seyitler Mahallesinde yaşayan Mahallesinde geçim sıkıntısı yaşayan 3 çocuklu yetim bir aileye nakdi yardımda bulunuldu. Yardımda bulunan hayırseverlere aileler adına teşekkür ediyoruz. İmkânlar dâhilinde sürekli ihtiyaç sahibi olan bu ve benzeri daha çok aileye ulaşmak için varlıklı hayrı severlerden yardım etmelerini bekliyoruz. Allah şimdiden yapacakları yardımları kabul etsin." dedi. (Süleyman Tunç - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.