Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Bingöl Umut Kervanı, Kasım ayı yardım faaliyetleri kapsamında, yaklaşık yüz aileye 14 bin 118 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Kasım ayında 99 aileye 14 bin 118 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. 

Bingöl Umut Kervanı,  2018 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı. Yapılan çalışmalarla açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç,  Kasım ayında 99 aileye 14 bin 118 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduklarını belirterek, 77 aileye 4 bin 538 TL değerinde gıda, 21 aileye 9 bin 500 TL nakdi, bir aileye 80 TL değerinde kırmızı et yardımında bulunduklarını söyledi.

"Allah yolunda infak edin"

"Allah yolunda infak edin, harcama yapın. Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. İhsan edin. Muhakkak ki Allah ihsan edenleri sever." ayetine atıfta bulunan Tamaç, "Rivayete göre Medine’de bulunan Ensar, her zaman bol bol sadaka verir ve mallarını infak ederlerdi. Bir sene bir musibet oldu ve onlar da sadakayı terk ettiler. Bunun üzerine bu ayet nazil oldu. Bu ayet, insanın birçok açılardan kendisini tehlikeye atabileceğini gösteriyor ve bu durumlardan sakındırıyor."  dedi.  

"Zekât ve sadaka vermek, Allah’ı, maldan daha çok sevmek demektir"

Tamaç, şunları söyledi: "Her şeyden önce ülkemize bir düşman saldırısı vaki olduğunda bizim malımızın ve ailemizin başında oturmamız bizi ve ülkemizi tehlikeye atmak demektir. Gücü yeten herkes düşmanla savaşmakla mükelleftir. Çünkü düşmana karşı savaşılmadığı takdirde düşman vatanımızı işgal eder, çocuklarımızı, eşlerimizi esir alır, malımıza mülkümüze el koyar. Böylece biz kendimizi, dinimizi, her şeyimizi tehlikeye atmış oluruz. Diğer taraftan zekât ve sadaka vermemekle de kendimizi tehlikeye atmış oluruz. Çünkü zekât ve sadaka vermek, Allah’ı, maldan daha çok sevmek demektir. Zekât vermeyen insan, malı taparcasına seven, malı ilâh yerine koyan insandır. Bu büyük bir tehlikedir. Sonra zekât ve sadaka verilmediği takdirde, toplumda zenginler daha zengin, fakirler daha fakir olacak ve toplumdaki denge bozulacak, bu da birçok huzur bozucu olayların meydana gelmesine sebep olacaktır. Fakirlerde zenginlere karşı biriken, meydana gelen kin ve düşmanlık duygularını zekât ve sadaka ile ancak sevgiye, barışa dönüştürmek mümkündür."

"Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır"

"Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır." diyen Tamaç, şöyle konuştu: "Günahlardan dönmek, Allah’a tövbe etmek bir ihsandır. Allah’a ibadet etmek bir ihsandır. Nitekim Peygamberimize (sallallahualeyhivesellem) 'İhsan nedir?' diye sorulduğunda, 'Senin, Allah’ı görüyormuşçasına O’na ibadet etmendir. Sen O’nu görmesen de O seni görür' demesi, ibadetin de insanın kendisi için yaptığı büyük bir iyilik olduğunu gösteriyor. İşte Allah, kendisini, kendi eliyle tehlikeye atanları değil, bu anlamlarda iyilik yapan Muhsinleri seveceğini bildiriyor. Hangimiz Allah tarafından sevilmek istemeyiz. Bütün bu ihsanları yaptığımız takdirde, Allah tarafından sevildiğimiz gibi, diğer insanlar tarafından da seviliriz. Çünkü ihsan edenleri sevmeyen yoktur. İnsanlar ihsanın, iyiliğin kuludur, kölesidir. Allah bizi her anlamda ihsan eden, kendi eliyle kendisini tehlikeye atmayan insanlardan eylesin. Âmin. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Tamaç, kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler