Bingöl Üniversitesine 4 bin 742 kontenjan

Bingöl Üniversitesine 4 bin 742 kontenjan

YÖK tarafından yayımlanan 2019 Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzuna göre, Bingöl Üniversitesi'ne bin 929'u lisans, 2 bin 813'ü ön lisans olmak üzere toplamda 4 bin 742 kontenjan ayrıldı.

2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu YÖK tarafından yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre Bingöl Üniversitesi'ne bin 929'u lisans, 2 bin 813'ü ön lisans olmak üzere toplamda 4 bin 742 kontenjan ayrıldı.

Bingöl Üniversitesi'ne 2019-2020 akademik yılında 4 bin 742 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yayımladığı 2019 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesi'ne bin 929'u da lisans, 2 bin 813'ü ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 742 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Üniversitemiz hızla büyüyor. Fiziki büyüme ve öğrenci sayısı ile birlikte bilimsel anlamda da gelişmeye devam ediyoruz. Başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin çıkarlarına hizmet etmek ve ülkemizi ileri taşımak için tüm gücüyle çalışan bir üniversiteyiz. Toplumsal faydaya dönük bilim üreten ve yaşantı dünyasına katkı sağlayarak toplumsal hayata dokunan bir üniversite olarak yolumuza devam ediyoruz. 2019 YKS sonuçları ile Üniversitemize gelecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz." dedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yaptığı duyuruda kılavuzun yeniden yayımlanacağı hatırlatılarak, ÖSYM'nin güncel duyurularının kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

Tercihler 23-29 Temmuz'da yapılacak

ÖSYM tarafından yapılan ve 2019-YKS kontenjan toplamlarına ilişkin tablolara yer verilen açıklamada, sınav sonuçlarının 18 Temmuz'da açıklanacağı aktarıldı. Tercihlerin de 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler