Bingöl Üniversitesi’nde Rusya ve rejimin katliamları kınandı foto

Bingöl Üniversitesi’nde Rusya ve rejimin katliamları kınandı foto

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Öğrenci Kulübü, düzenledikleri basın açıklamasıyla Rusya ve Esed rejiminin son günlerde Suriye’nin Halep kentinde gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla son günlerde Halep kentinde artış gösteren Rusya ve Esed rejiminin katliamları kınandı.

Basın açıklamasını okuyan Uğur Erol, Rusya ile Esed işbirliğiyle Suriye’de her gün yeni bir katliama imza atıldığını  belirterek, “Suriye de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ediyor.” dedi.

Halep kentinin 1 haftayı aşkın süredir Rusya ve rejim tarafından  havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalandığın hatırlatan Erol, dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirile  insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlığın dilsiz ve sağır kesildiğini söyledi.

“Halep yanıyor, hem de tüm dünyanın gözü önünde.” diyen Erol, “Cenevre’de sözde barış maskesi takanlar ve masada Esed’li geçişi dayatmaya çalışan ahlaksız, ikiyüzlü ve vicdansız ‘küresel sorun çözücüler’den merhamet bekleyen yok! Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir! Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır.” diye belirtti.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.