Bingöl Valiliği 5 ayın uyuşturucu bilançosunu açıkladı foto

Bingöl Valiliği 5 ayın uyuşturucu bilançosunu açıkladı foto

Bingöl Valiliği 1 Ocak 2016’dan bu yana kentteki uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. Buna göre 5 ayda 19 kişi tutuklandı.

Bingöl Valiliği 1 Ocak-20 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki 5 aylık süre boyunca kentteki uyuşturucu operasyonlarına ilişkin bilançoyu açıkladı. Buna göre, bu süre zarfında 19 kişi tutuklandı.

Yapılan açıklamada, 5 aylık süre zarfında il genelinde genelinde 43 olayda uyuşturucu kullanan 66 kişiye uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapıldığı, toplamda 45 adet sentetik uyuşturucu hap, 885 kök Hint Keneviri, 6 bin 665 gram ot esrar, 264 gram toz esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.

10 olayda ise 27 kişiye uyuşturucu madde imal ve ticaretinden işlem yapılarak toplamda 210 adet sentetik uyuşturucu hap, 63 kg ot esrar ve 5 kg toz esrar maddesi ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, bu 27 kişiden 18’inin adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında 19 Mayıs’ta yapılan operasyonlarda ise V.T, N.M.A, M.H.A ve E.A isimli kişilerin Bingöl il merkezinde bulunan ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındığı, 2 şahsa uyuşturucu madde imal veya ticareti suçlarından yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Ayrıca 1 kişiye görevi gereği ulaştığı gizli bilgileri açıklamak ve ağır cezalık suçtan aranan şahsın gizlenmesine yardım etmek ile kaçma teşebbüsü faaliyetlerinde bulunmak, suçluyu kayırmak suçlarından ve 1 şahsa da ağır cezalık suçtan aranan şahsın gizlenmesine yardım etmek ve kaçma teşebbüsü faaliyetlerinde bulunmak suçundan gerekli yasal işlemlerin yapıldığı ve 20 Mayıs’ta Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği ifade edildi.

Açıklamada son olarak N.M.A isimli kişinin Uyuşturucu Madde İmal veya Ticareti suçundan tutuklanarak Bingöl Kapalı Cezaevine gönderildiği, diğer 3 şahıs ise Adli Kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.