Bingöl ve Elazığ’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl ve Elazığ’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl ve Elazığ’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl ve Elazığ’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 550 köy yolu ulaşıma kapandı. Fırtına ve tipiden dolayı Bingöl-Erzurum Karayolu'nda da ulaşım sağlanamıyor.

Bingöl’de yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi etkili olmaya devam ediyor. Özellikle kırsal kesimde 2 haftadan bu yana etkisini devam ettiren yoğun kar yağışı, vatandaşların kent merkezine ulaşımını zorlaştırdığından bazı ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Kar, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan Karlıova-Erzurum Karayolu'ndaki araçlar, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bekletilirken, yolda mahsur kalan vatandaşlar karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Bingöl'ün kırsal kesimleri için, Karlıova Belediyesi tarafından kurulan kriz masasının vatandaşların sıkıntılarını gidermek için çalışmalara başladığı ifade edildi.

Bingöl genelinde kar nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl genelinde kar nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri zorlu çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Çalışmalar, 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma ve 3 kar küreme makinesiyle sürdürülüyor.

Elâzığ’da kapanan 269 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor

Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri kent genelinde etkisini devam ettiren yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı il genelinde kapanan 269 köy yolunu açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan, Elazığ- Malatya Karayolunda kar yağışının ardından bazı bölgelerde oluşan buzlanmaya karşı karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar küreme çalışması yaptığı, kara yolunu kullanan sürücülerin dikkatli olması istendi.  

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Bingöl’de tipi saatte 39 kilometre hızla etkili oluyor. Fırtına ve tipi nedeniyle karla mücadele ekiplerinin açtığı yollar ise tekrar ulaşıma kapanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler