"Bingöl zengin bir havza olacak"

"Bingöl zengin bir havza olacak"

Bingöl'de düzenlenen bir konferansa katılan İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak, Bingöl'ün zengin bir havza olacağını söyledi.

Bingöl Üniversitesinde "Üniversite ve Araştırma Vizyonu" isimli konferans gerçekleştirildi. Enstitüler Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak katıldı.

Ak, Bingöl Üniversitesinin "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında "Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma" alanında pilot üniversite seçilmesinin kente ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Üniversitelerin her şeyden önce bir eğitim ve araştırma kurumu olduğunu kaydeden Ak, "Ülkelerin önünü açan ve ülkeleri geleceğe taşıyan kurumlardır. Bugün yükseköğretim imkânı, bütün şehirlere yayıldı. Bingöl Üniversitesi tarım ve havza bazlı kalkınma alanında öncü üniversite olacak. Özellikle havza bazlı olduğu için endemik türleri uluslararası camiaya aktarma şansı doğacak. Bingöl balının da aynı şekilde uluslararası camiada tanınması sağlanacak. Bingöl, zengin bir havza olacak. Bingöl Üniversitesinin pilot üniversite seçilmeyi layıkıyla yürüteceğine inancım tam. Buraya gelip görünce pilot üniversite seçilmesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım. Bingöl Üniversitesinin arıcılık ve endemik bitkiler alanında İstanbul Üniversitesini geçeceğine inanıyorum. Bu alanda bilimsel çalışmalar ve yetişmiş insanlar yetiştirilecek." dedi.

Konferanstan ötürü Ak'a teşekkür eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kendisine plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Konferansa; Ak ve Çapak'ın yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ciftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (Nihat Kanat - İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.