Bingöl’de 18 bin ton kar şehir dışına taşındı

Bingöl’de 18 bin ton kar şehir dışına taşındı

​Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, il merkezinden şu ana kadar 18 bin ton karı şehir dışına taşıdıklarını söyledi.

Bingöl’de karla mücadelede yürütülen çalışmalarla ilgili konuşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ekiplerin şu ana kadar 18 bin ton karı şehir dışına taşıdıklarını ifade etti.

Son yılların yoğun kar yağışına şahit olduklarını ifade eden Barakazi, 20’den fazla araç ve 200 personelle karla mücadele çalışmalarını gece-gündüz yürüttüklerini dile getirdi.

2 bin kamyon karı şehir dışına taşıdıklarını belirten Barakazi, karla mücadele kapsamında yaklaşık 770 bin TL'nin harcandığını söyledi.

Karla mücadele de İl Özel İdaresi ve DSİ kurumundan da araç desteği aldıklarını söyleyen Barakazi, “Buna karşılık biz de köy yolların açılması için zaman zaman destek şeklinde kurumlarımızla işbirliği yaptık. Valimizin başkanlığında köylerdeki kar mücadelesi yapılırken aynı zamanda onlarla istişare ederek şehir merkezinde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için yine koordinasyonlu bir şekilde hareket ettik.  Başarılı bir karla mücadele yılı geçirdiğimizi düşünüyorum.  Maliyetler çok önemli değil Allah'a şükür imkanımız var ve herhangi bir sorunda yaşamadık. Araçlarımızın eksik kaldığı anlarda özel piyasadan araç kiralamasını yaptık.Önemli olan halkın yaşamının kaliteli düzeyde sürmesi ve hemşerilerimize kaliteli hizmet sunmaktır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler