Bingöl'de 191 köy yolu ulaşıma açıldı

Bingöl'de 191 köy yolu ulaşıma açıldı

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle kapanan 278 köy yolundan 191'i ulaşıma açılırken, kapalı 87 köy yolunun ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bingöl'de 3 gün boyunca etkili yoğun kar yağışı, özellikle kırsal kesimde hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde ulaşıma kapanan 278 köy yolundan 191'i ulaşıma açılırken, kapalı 87 köy yolunda çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Devam yoğun kar yağışı, kırsal kesimde hayatı olumsuz etkilerken, kar kalınlığının, yüksek kesimlerde bir metreye ulaştığı belirtildi. 3 gün boyunca etkisini gösteren yoğun kar yağışının, bugün itibarıyla Bingöl genelinde bahardan kalma güneşli bir havaya terk ettiği görüldü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Bingöl ile çevre iller arasındaki yollarda ulaşımda sorun yaşanmazken, kapalı bazı yerleşim yerlerinin açılması için Karayolları ile Bingöl İl Özel İdaresine bağlı ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

İLKHA'ya konuşan Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay, il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 278 köy yolundan 191 köy yolunun bugün itibarıyla ulaşıma açıldığını belirterek, geriye kalan 87 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bingöl'de kar yağışından dolayı kapanan 278 köyden 191'i ulaşıma açıldı

Kayaokay, "Bingöl merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 278 köy yolundan bugün itibarıyla 191 köy yolumuzu açmış bulunmaktayız. Geriye kalan 87 köy yolunun açılması için çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede vatandaşlarımızın yollarını ulaşıma açmak için çaba ve gayret gösteriyoruz. Geceli ve gündüzlü vardiyalı şekilde çalışıyoruz." dedi.

"11 ekip 42 araç ve 110 personelle çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Bu yıl uzun bir süredir kar yağışının olmadığını ifade eden Kayaokay, "Son üç gündür yoğun bir kar yağışı oldu. 11 ekip, 42 araç ve 110 personelle çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa sürede köy yollarını ulaşıma açacağız. Yüksek kesimlerde bulunan bazı köy yollarında fırtına ve tipiden dolayı ekiplerimiz zorlukla ilerliyor. Yine yüksek kesimlerde sis nedeniyle görüş mesafesi olmadığından karla mücadele ekiplerimiz zor anlar yaşıyor, yavaş yavaş ilerliyorlar. Kapalı yerleşim yerlerini en kısa zamanda açmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.