Bingöl’de 253 köy yolu ulaşıma açıldı

Bingöl’de 253 köy yolu ulaşıma açıldı

Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 281 köy yolundan 253’ü açıldı.

Bingöl’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 281 köy yolundan 253’ü açılırken kapalı 28 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Bingöl’de etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında oluşan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, İl genelinde kar yağışı nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapanmıştı.

Ulaşıma kapanan 281 köy yolundan 253’ü İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü karla mücadele ekipleri tarafından yoğun bir mesainin ardından ulaşıma açıldı.

İl genelinde kapalı 28 köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme makineleriyle çalışmalar devam ediyor.

Bingöl şehir merkezinde kar temizleme çalışmaları sürdürüyor

Bingöl Belediyesine bağlık karla mücadele ekipleri, şehir merkezi ve mahallelerinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye şehir merkezinde, 5 greyder, 10 yüklenici, 6 kamyon, 3 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 170 personelle il genelinde karla mücadele çalışması yürütülüyor.

Sarkıtlara karşı dikkat!

Yetkililer, çarşı merkezi başta olmak üzere kent genelinde çatılardan düşebilecek kar, buz kütlesi ve sarkıtlara karşı vatandaşları uyardı.

Ayrıca, yüksek kesimlerde beklenen buzlanma ve don olayı nedeniyle sürücülerin ve çiftçilerin gerekli önlemleri alınması istendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler