Bingöl'de 278 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl'de 278 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl'de etkisi devam eden yoğun kar yağışı kırsal kesimde günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl'de öneki gün başlayan yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandı. Karın, yüksek kesimlerde bir metreyi geçtiği belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl ile ilçeleri ve çevre iller arasındaki ulaşım zorlaşıyor. Köy yolları ve yerleşim yerlerinin açılması için Karayolları ile Bingöl İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalarına devam ediyorlar.

Kar küreme ve tuzlama çalışması yapan ekipler, yollarda mahsur kalan araçların kurtarılması için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay, yaptığı açıklamada, kapanan 278 köy yolunun açılması için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Kayaokay, "110 personel, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe ve 3 kar küreme aracı ile çalışma yürütüyoruz. 3 gündür yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor. Açtığımız yollar hemen sonra yine kapanıyor. Görüş mesafesi düşük olduğu için ekiplerimiz zor anlar yaşıyor. Tüm zorluklara rağmen karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Karlıova'da yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

Ayrıca, etkili olan yoğun kar yağışı ve oluşan fırtına nedeniyle Karlıova'da elektrikler kesildi, ilçeye bağlı bütün köy yolları ulaşıma kapandı.

Vatandaşlar, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle zor anlar yaşarken, elektrik kesintisine bağlı olarak içme suyu sıkıntısının da bulunduğu öğrenildi.

Kış mevsiminin çok çetin geçtiği ilçede her kar yağışı ve yağmurdan sonra elektriklerin kesildiğini dile getiren Karlıovalılar, sık sık yaşanan bu soruna tepki göstererek, kalıcı çözüm istediklerini anlattılar.

İl Özel İdaresi ekipleri, burada önceliği acil ve hastası olan köylere vererek çalışmalarına devam ediyorlar. İlçe merkezinde kapanan mahalle yolları ise belediyeye bağlı ekipler tarafından açılmaya çalışılıyor.

Kar yüksekliğinin bir metreyi bulduğu Karlıova'da yağışlar devam ederken, Geçitli köyü yolunda mahsur kalan bir ambulansın, İl Özel İdaresine bağlı iş makinesi tarafından kurtarıldığı bildirildi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.