Bingöl'de 30 milyon dolarlık yatırım için ilk adım

Bingöl'de 30 milyon dolarlık yatırım için ilk adım

Önümüzdeki yıl Bingöl'de süt ürünleri alanında yapılacak 30 milyon dolarlık yatırım öncesi, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde eğitimler verilmeye başlandı.

BİNGÖL- Önümüzdeki yıl Bingöl’de süt ürünleri alanında  yapılacak  30 milyon dolarlık yatırım  öncesi,  Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda verilmeye başlanan eğitimler, 2015 ve 2016 yıllarında da devam edeceği belirtildi. Özel bir şirket tarafından yapılacak yatırımla beraber, süt hayvanı dağıtımı da yapılacağı bildirildi.

 

 

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda verilmeye başlanan eğitimler, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mühendislerince verileceği ifade edildi.

 

 

Eğitim hakkında bilgi veren SÜTAŞ Eğitim Merkezleri Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mecit Özdemir, “Biz bugün Bingöl Üniversitesi’nde üreticimize yönelik eğitimlere başladık. Bu eğitimleri 16 yıldan beridir Bursa’da ve 5 yıldan beridir de Aksaray’da veriyoruz. Önümüzdeki bahar aylarında temel atacağımız Bingöl tesisimiz için üreticiye yönelik eğitimlerimize de bugün itibari ile başladık. Şu an 35 üreticimiz burada bulunuyor. 4 günlük bir eğitim verilecek. Talep durumunda eğitime devam edeceğiz.” dedi.

 


Bingöl Üniversitesi ile protokol yapılacak
 

Üreticiye yönelik verilecek eğitimler için Bingöl Üniversitesi ile protokol imzalayacaklarını da ifade eden Özdemir, “Daha önce Bursa Uludağ Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi ile üreticiye yönelik eğitim protokolü imzaladık. Aynı protokolü Bingöl Üniversitesi ile de imzalayacağız. Üreticimize yönelik eğitimlerimiz bu şekilde devam edecek.” ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.