Bingöl'de akaryakıt istasyonlarında denetim yapıldı

Bingöl'de akaryakıt istasyonlarında denetim yapıldı

Bingöl'de akaryakıt istasyonlarında “Ulusal Marker” denetimleri yapıldı.

Bingöl'de bulunan 35 adet,  akaryakıt istasyonlarında “Ulusal Marker” denetimlerine devam ediliyor.

Bingöl Valiliği, Bingöl Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü tarafından il genelinde bulunan tüm akaryakıt ve LPG istasyonlarında “Ulusal Marker” denetimleri gerçekleştirildiğini bildirdi.

Valilik açıklamada, “Bingöl Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü’nce tüm ilçelerde bulunan 16 ve il merkezinde bulunan 19 olmak üzere toplam 35 adet petrol istasyonuna Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile EPDK arasında imzalanan protokol gereği Ulusal Marker kontrolü gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile EPDK tarafından yapılması istenen ‘Ulusal Marker’ denetimleri kapsamında, kayıt dışı üretim, kaçakçılıkla elde edilen akaryakıtın petrol piyasasında dağıtılmasını önlemek, yakıt pazarının mümkün olan en üst seviyede denetimini sağlamak, vergi gelirlerini arttırmak ve tüketicinin korunması hedeflenmektedir.

Yapılan bu denetimler ani, şikayetli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın belirlediği program ile kamu kurumlarının akaryakıt alımları sırasında talepleri doğrultusunda yapılmaktadır.  Ayrıca İlde gerekli kriterleri sağlamayan firmalara 3516 sayılı kanun ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile EPDK arasında yapılan protokol gereği idari yaptırım uygulanacaktır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.