Bingöl’de binlerce Peygamber Sevdalısı Siyer Sınavı’na katıldı

Bingöl’de binlerce Peygamber Sevdalısı Siyer Sınavı’na katıldı

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli yapılan Siyer Sınavı'na yüzlerce kişi katılırken, Bingöl’de de binlerce kişi sınavda ter döktü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl, “O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Siyer Sınavı'na Bingöl’de de binlerce kişi katıldı.

2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde Siyer Sınavı'na yönelik devam eden etkinliklere her geçen yıl katılanların sayısı artarken, bu yıl Türkiye genelin 300 bin kişi Siyer Sınavı’na katılmak için başvuruda bulundu.

Bingöl merkez ilçe ve köylerde yapılan Siyer Sınavına yaklaşık 10 bin Peygamber Sevdalısı katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörü Ömer Aşkın, Siyer Sınavı vahyin beşeriyete uygulanması için amaçlanan bir sınav olduğunu belirtti.

Türküye geneli bu yıl 7 düzenlenen “Siyer Sınavı” Bingöl’de de yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Aşkın, “Bu yıl ki katılımın geçen yıllara oranla çok daha yüksek, Bingöl merkez, ilçe, belde ve bazı köylerinde düzenlendi. Bingöl merkezde toplamda 14 okul, Karlıova’da 12 okul, Solhan’da 6 okul, Genç’te 3 okul, Adaklı’da ise bir okul olmak üzere toplamda 34 okulda sınav yapıldı.” dedi.

“Geçen yıla oranla yüzde 300 bir artış olduğunu gözlemekte”

“Siyer Sınavı’na giren tüm adaylar okudukları kitap ile en güzel hediye olan siyer ilmini kazanmışlardır.” diyen Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“2 bin ödüllü Siyer Sınavı’nda bu yıl teveccüh bayağı yüksek. Bu bizi ümitlendiriyor ve özellikle öğrencilerin yoğun katılımı bizi ziyadesiyle sevindiriyor. İlimizde bu yıl yaklaşık 10 bin adayımız var. İlimizde bu yıl ki sınava katılımın geçen yıla oranla yüzde 300 bir artış olduğunu gözlemekteyiz. Arkadaşlarımız sınav için başvuru başlangıç tarihi olan 27 Kasım 2017’den sınav gününe kadar hummalı bir çalışma ile bu rakamı yakaladılar. Buradan emeği geçen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Ayrıca Siyer Sınavı kayıt ve tanıtım çalışmalarında şu veya bu şekilde katkısı olan esnaf okul eğitimci, öğrenci ve her bir kardeşimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Rabbimiz kendilerinden razı olsun ve Efendimizin şefaatine nail olsunlar inşallah.”

“Sınava giren herkes kazanmıştır bunun kaybedeni yoktur”

Siyer Sınavı’na katılan çocuklarını sınavın olduğu merkeze getiren Selahattin Ateş, Bingöl merkez Simani Mahallesi’nde oturduğunu belirterek, “Siyer Sınavı’na giren iki çocuğumum getirdim. Burada gayemiz çocuklarımızın, İslam’ı ve Hz Muhammed’in (sav) hayatını öğrenmelerini sağlamaktır. Sınava giren herkes kazanmıştır bunun kaybedeni yoktur. Bu sınavı tertip eden Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun.” dedi.

Öğrenci velilerinden Nedim Abir de Siyer Sınavı’na iki çocuğunun girdiğini belirterek, ödül için değil asıl amaç Hz Muhammed’in hayatını öğrenmek ve hayata tatbik etmek olduğunu söyledi.

Siyer Sınavı’na giren gençlerden Hasan Döner sınav sonrasında duygularını paylaşarak şunları söyledi:   “Sınava çalıştım, gayem ödül almak değildi, Hz Muhammed’in hayatı öğrenmek amaçlı olarak girdim. Efendimiz, çok savaşa girdi birçok sıkıntı yaşadı onları iyi anlamak lazım. Tavsiyem de herkesin en kısa zamanda Hz Muhammed’in hayatını öğrenip ona göre hareket etmektir.”

“Amacımız, Hz Muhammed’i (sav) tanımak, öğrenmek ve yaşamaktır”

Siyer Sınavın giren Peygamber aşığı genç ve çocuklardan;  Beraat Akdemir, Muhammed Polat, Havin Demir,  Muhammed Korkulu, Barış Kınaş, Bedirhan Oğrak, Musa İnak, Osman Bozkurt, Abdulbaki Varol Güneş, Zeynep Kirvun,  Zeynep Aygün, Abdulbasi Olta, Yusuf Bozkurt, Beyza Kaydu, İsa Kaya ve Abdullah Barış,  Siyer Sınavı’yla ilgili duygularını paylaşarak,  amaçlarının, Hz Muhammed’i (sav) tanımak, öğrenmek ve yaşamak olduğunu dile getirdiler.

İLKHA










































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum