​Bingöl’de Cami-çocuk kaynaşmasını sağlamak amacıyla ödüllü sınav yapıldı

​Bingöl’de Cami-çocuk kaynaşmasını sağlamak amacıyla ödüllü sınav yapıldı

Bingöl’de camiye giden çocuk ve gençlerin camiye karşı sevgilerini artırmak için ödüllü sınav yapıldı.

Bingöl merkez İnalı Mahallesi’nde bulunan Medine Camii’ne giden gençlerin cami sevgilerini ve kaynaşmalarını artırmak için İl Müftülüğünün bünyesinde cami görevlileri tarafından ödüllü sınav yapıldı.

Medine Camii’nde Kur’an dersinin yanı sıra, siyer, ahlak, ilmihal konularının eğitimini de alan öğrencilerin cami irtibatlarını sağlamak amacıyla ödüllü sınav yarışması düzenlendi. Sınava onlarca çocuk ve genç katıldı.

Yapılan ödüllü sınav yarışması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Bingöl İl Müftülüğü, “il Müftülüğü olarak, tüm camilerimizde olduğu gibi Medine Camimizde çocuklara ve gençlere yönelik, Kur’an, siyer ve temel dini bilgileri dersleri görevli İmam Hatiplerimiz tarafından veriliyor.  Bu kapsamda Medine Camimize gelen gençlere yönelik öğrendikleri konular hakkında bir ödüllü yarışma yapıldı. Cami -çocuk buluşması kapsamında faaliyetlerimiz her zaman olduğu gibi devam edecektir.” denildi.

“Gençlerimizin İslami bir ahlakla yetişmeleri için daha fazla gayret etmemiz lazım”

Medine Camii İmam Hatibi Abdullah Tokuş da şunları söyledi: “Medine Camisi olarak mahalledeki gençlere yönelik il Müftülüğümüz bünyesinde faaliyetlerimiz var, devam ediyor. Camimize gelip Kur’an, siyer, ahlak, temel dini bilgileri derslerini alan öğrencilerimize, gençlerimize yönelik bir sınav yaptık. Bu sınavla çocuk cami buluşmasını sağlamak, genlerin camiye karşı sevgilerini artırmak adıyla yaptık. Çocuklarımızın camiye ihtiyaçları var. Yarınlarımız olan gençlerimizin iyi bir gelecekleri için camiye gelip faydalanmaları gerekir. Gençlerimizin İslami ahlak, adap, terbiye ile yetişmeleri için bizlerin de gayret etmemiz gerekiyor. Genç ve çocuklarımızı iyi yetişmek bizim vazifemizdir.  Görevimizi yaparken, özelikle İl müftülüğümüzün katkıları var onlara teşekkür ediyorum. Cami gençlik kollarımız var onlarla yapmış olduğumuz bu sınav, bir teveccüh gördü. Dolayısıyla, gençlerimizin İslami bir ahlakla yetişmeleri için herkesin ve hepimizin elinden gelen imkanları seferber etmesi lazım. Cenabı Allah kendi yolunda bizlere yardım etsin.”

Medine Camii’nde öğretilen Temel Dini Bilgilerin ardından yapılan sınava katılan öğrencilerden Ali Asgar Bayram, “Medine Camiinde öğrendiklerimizle ilgili olarak bir sınav yapıldı. Camiye devamlı gelip ders alıyoruz. Bu sınavda dereceye girenlere ödüller verilecektir. Bizim için hediyeden çok aldığımız bilgiler önemlidir. İnşallah öğrendiklerimizin pratiğini yaşarız.” dedi.

Cami öğrencilerinden Yusuf Can Bozaba da “Yaz-kış demeden Medine Camiinde gelip ders alıyoruz. Burada yetişmemize katkısı olan hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Camide Kur’an dersi ve çok iyi bilgiler öğrendik.” diye konuştu.

Öğrencilerden Muhammed Taha Öztürk ise şunları söyledi: “Camide öğrendiklerimizle ilgili sınav olduk. Yaşıtlarımızın camiye gelmesini istiyoruz. Burada Kur’an, Siyer ve ilmihal derslerini alıyoruz. Onun sınava girdik.”

Cami öğrencilerinden Muhammed Fatih Ekinci de  “Camiye geliyoruz burada öğrendiklerimizden sınava girdik. Dereceye girenlere güzel ödüller verilecek. Camiye tüm arkadaşlarımızın gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.