Bingöl’de Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Bingöl’de Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Bingöl’de bazı STK temsilcileri, katıldığı bir televizyon kanalında Mavi Marmara yolcularına hakaret eden Gazeteci Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bingöl’de faaliyet yürüten bazı STK temsilcileri, bir televizyon programında Mavi Marmara gazilerine hakaret eden Gazeteci Cem Küçük ile ilgili basın açıklaması yaparak, ardından suç duyurusunda bulundu.

Bingöl Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına, Mavi Marmara gazisi ve Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gilli, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, Cihannüma Bingöl Temsilcisi Orhan Buğrahan, İlim Yayma Cemiyeti Nihat Korlaelçi ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan Mavi Marmara gazisi ve Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gilli, “2010 yılında, Gazze’ye yardım götürürken, İsrail tarafından uluslararası sularda bakına uğradık,  vurulduk, öldük, parçalandık, tedavi amaçlı İsrail’de bize yaramıza işkence yapıldı. İnan hiç zorumuza gitmedi. Çünkü davamızda haklıydık. Daha sonra bazı saldırılar yapıldı. ‘İsrail’den izin alınmadı’ söylemi zorumuza gitti. Vurulanlar şehit değildir, zorumuza gitmişti. Ve en son 17 Nisan’da Cem Küçük diye biri katıldığı bir TV programında Mavi Marmara katılımcılarına ‘Manyak tipler’ diyerek hakarete bulunarak son saldırısını yaptı. Bu çok zorumuza gitti ve gidiyor.” şeklinde konuştu.

Burada yapılan basın açıklamasını Genç İHH Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Apaydın okudu. Apaydın, “Türkiye’nin merhametli ve onurlu insanlarının yola çıkardığı ve dünyanın ortak vicdanını da içine alan Mavi Marmara organizasyonuna, yolcularına ve şehitlerine ağır şekilde hakaret eden, “Mavi Marmara’cıların da İslamcı çizgide olduğu gerekçesiyle FETÖ gibi tasfiye edilmesi” çağrısında bulunan Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bu zihniyeti kınamak için bugün Adliyelerdeyiz.” dedi.

Filistin için çalışırken İsrail’in her türlü taşeronları ile mücadele ettiklerini belirten Apaydın, “Sokaklarda, lobilerde, uluslararası mekanizmalarda, medyada, adliyelerde. Etmeye de devam edeceğiz. Ama bu son model taşeron diğerlerinden oldukça farklı. Bu zihniyet kendisini One Minute’ın, Mavi Marmara’nın, Türkiye’deki İsrail karşıtlarının arasına o kadar güzel yerleştirmiş ki şimdiye kadar etrafa ‘burada bir yanlışlık olduğunu’ anlatmakta zorlandık. Hep susmamızı istediler ama susmadık. Her 31 Mayıs’ta ‘yeter artık bu Mavi Marmara’yı anmayı bırakın’ dediler bırakmadık. ‘Mavi Marmara meselesi unutulsun’ dediler unutmadık. Çünkü bunlar İsrail’in istekleriydi. Bir Nazi’yi 100 yaşında bile kovalayıp infaz eden İsrail, kendi mazisindeki en ufak bir olayı bile 100 yıl anan İsrail Mavi Marmara’nın konuşulmasına, anılmasına, saygınlığına elbette karşı olacaktı ve oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Mavi Marmara bu ümmetin gururudur”

“Mavi Marmara bu ümmetin gururudur.” diyen Apaydın, “İsrail’in zulmünün, vahşiliğinin ispatı ve utanç kaynağıdır. Kim İsrail ile ne ilişki kurarsa kursun Mavi Marmara’nın insani, vicdani duruşu hiç değişmeyecek ve unutulmayacaktır. Onların anlayamadığı “kurtulunması gereken İslamcılık” diye tarif ettikleri, bu ülkenin bu halkın bu toprakların özüdür. O öz, o kadar doğal ve vicdani bir sahiplenme ile karşılık bulmuştur ki Mavi Marmara tıpkı Anadolu gibi her din, dil ve ırka barış ve huzur ile esenlik yurdu olmuş ve bu değeri Gazze’ye taşımıştır.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’yi yönetenlerin hangi fikirleri değerlendirip değerlendirmeyeceği bizim gündemimiz değildir.” diyen Apaydın, şunları kaydetti:  “Ancak İHH kurulduğu günden bu yana herkesin de malumu olarak tespitlerini, önerilerini, fikirlerini paylaşmaktan geri durmayacaktır tıpkı mazlum mağdur insanların hakkını hukukunu gözeterek, yardım etme sorumluluğunu taşıdığı gibi. Öte yandan İHH bedeller ödeyerek verilen tüm mücadelelere de kimsenin hakaret etmesine ve hukukunun çiğnenmesine de asla müsaade etmeyecek ve hukuki yollarla bunun mücadelesini devam ettirecektir.”

Apaydın, Gazeteci Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek, “Cem Küçük’ün kullandığı ifade ve hakaretlerin amacı Mavi Marmara katılımcıları, şehit  ve gazi yakınları ve davaya gönül verenleri, özetle Türkiye Cumhuriyeti toplumunun büyük bir kesimini aşağılamak, hedef göstererek, kasıtlı olarak çarpıtılmış bilgilerle halkı kin ve nefrete sevk edecek bir ayrıştırma ortamı oluşturmaktır. Bu nedenle Cem Küçük hakkında Türk Ceza Kanunu 125. ve 216. Maddeleri kapsamında Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve ayrıca resen gözetilecek diğer suçlardan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması talebinde bulunduk. Tüm savcıları hızlı ve etkili bir soruşturmayla Cem Küçük’ün hak ettiği cezaya ulaşması için göreve çağırıyoruz. Ayrıca tüm Mavi Marmaralılar olarak her birimiz ayrı ayrı Cem Küçük’e tazminat davası açacağımızı da buradan ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.