Bingöl'de halk Mevlid Kandili'ni idrak etti

Bingöl'de halk Mevlid Kandili'ni idrak etti

​Bingöl'de Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrif etmesinin yıldönümü münasebetiyle halk, Mevlid Kandilini ihya etmek için camileri doldurdu.

Bingöl'de başta Ulu Camii olmak üzere kent genelindeki camilerde Mevlid Kandili ihya edildi.

Merkez Ulu Camii'ndeki program, akşam namazını müteakip Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Programda, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunması sırasında, Hazreti Peygamber'e olan sevgiden dolayı duygulu anların yaşandığı görüldü.

“Yüce Allah dinini Hazreti Muhammed’in üzerinden kemale erdirdi”

İLKHA’ya konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç, Mevlid Kandili'nin önemine değinerek, Hazreti Peygamber'in kutlu veladetini idrak etmenin sevinci içinde olduklarını söyledi.

Yüce Allah'ın, dinini Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesselem) üzerinden kemale erdirdiğini ifade eden Genç, "Dünyanın basıklığa gerdiği, büyük günahlarla savrulduğu ve insanların arasında kategorizenin oluştuğu, kadınların itilip kakıldığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, faizin diz boyu yenildiği, harama bulaşıldığı, insanlar arasında eşit davranılmadığı bir dönemde Efendimizi Allah (Celle Cellaluhu), son dinini tamamlamak ve çok sevdiği kullarını, hidayete davet etmek için Kur’an üzere göndermiştir."  dedi.

“Efendimizi yad ederek onun mesajını gönüllere, akıllara okumak istiyoruz”

Genç, "Alemlere kandil olan Efendimizin doğum yılının yıl dönümünü kutlamış oluyoruz. İdrak etmiş oluyoruz. Hatimlerle, vaizlerle, mevlidlerle, salat-u selamlarla ve konferanslarla, Efendimizi yad ederek onun mesajını hem gönüllerimize ve gönüllere, aklımıza okuyarak bu haftayı ‘Mevlid-i Nebi Haftası’nı değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler