Bingöl'de hayvan yetiştiricilerine süt sağım makinesi dağıtıldı

Bingöl'de hayvan yetiştiricilerine süt sağım makinesi dağıtıldı

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 100 hayvan yetiştiricisine, 100 adet modern süt sağım makinesi dağıttı.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan projenin, İl Özel İdaresi katkılarıyla, Tarımsal Danışmanlık ve Yayım hizmetinden yararlanan 100 hayvan yetiştiricisine süt sağım makinesi dağıtıldı.

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde yapılan programda, 100 hayvan yetiştiricisine, 100 adet sağım makinesi dağıtımı yapıldı. 174 bin TL değerindeki 100 adet süt sağım makinesinin alımının yüzde 80’i İl Özel İdaresi tarafından karşılanırken,  yüzde 20’si ise yetiştiriciler tarafından karşılandı.

Programa katılan il Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, alternatif gelir kaynakları oluşturmak, kırsaldan kentlere göçün önüne geçmek ve kentlerden kırsala göçü hızlandırmak amacıyla, tarımda çalışan nüfusu gençleştirmek adına birçok desteklemelerde bulunduklarını söyledi.

“Bingöl’e şimdiye kadar destek tutarı 417 milyon TL’yi geçmiş durumda”

“Şimdiye kadar Bingöl’e verilen toplam tarım destek tutarı 417 milyon TL’yi geçmiş durumda.” diyen Bahadır, “Bu anlamda bitkisel üretimi destekleme kapsamında ilimize aktarılan toplam destek tutarı 59 milyon TL’yi geçmiş, hayvansal destekleme tutarı yine 150 milyon TL’yi geçmiştir. Tarım Bakanlığımız bu desteklemelerin yanında, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme programları kapsamında da yine ilimizde toplamda 104 tesisi tamamlamış ve bu çerçevede 44 milyonu geçen bir hibe aktarımı yapmıştır.” dedi.

“Yem Bitkileri Üretimi projemiz kabul edildi”

Bahadır şunları söyledi: “Hayvancılık açısından en pahalı girdi olan yem üretimini azaltmak için daha sağlıklı, daha kaliteli ve ekonomik olarak daha fazla kazanç elde etmek için ürünleri oluşturmak adına, neler yapabiliriz diye kendi ekip arkadaşlarımızla çalışmalar yapıyoruz. Yine DAP Kalkınma İdaresine sunmuş olduğumuz ‘Yem Bitkileri Üretimi’ projemiz kabul edildi. Bu kapsamda bir milyon 500 bin TL’lik bir hibe ödemesi ilimize aktarılmış oldu.”

Programda ayrıca, Bingöl İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç da hayvan üreticilerine yönelik bir konuşma yaparak, sütün daha hijyen ve daha kaliteli kalması için süt sağım makinelerini dağıttıklarını belirterek, hayvan yetiştiriciliğinin daha yaygın hale gelmesi için daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Program, hayvan yetiştiricilerine süt sağım makinelerinin dağıtımıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.