​Bingöl'de Hazreti Muhammedi anlama etkinliğine davet

​Bingöl'de Hazreti Muhammedi anlama etkinliğine davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Temsilcisi Ömer Aşkın, 20 Nisan Cumartesi Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenecek "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" konulu etkinliğe halkı davet etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 20 Nisan Cumartesi Bingöl Şehir Stadyumu'nda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" konulu etkinlik düzenleyecek.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl Temsilcisi Ömer Aşkın, yaptığı açıklamada, etkinliğe tüm halkı davet etti.

Her yıl bir Hazreti Muhammed'i konu alan bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirten Aşkın, "Halkımız bu etkinlikler ile efendimizin hayatını, örnek şahsiyetini ve misyonunu bir kez daha anlamış oluyor. Müslümanlar olarak asr-ı saadetin iklimine hasret ve muhtacız. Toplumu ifsat eden yapılar ve gayri İslamî etkinlikler günümüzde haddinden fazla. Hâl böyle iken nebevi havayı teneffüs etme amacı ile böylesi hayırlı etkinliklerin olması gerektiği gibi var olanların da desteklenmesi gerekiyor. Ümmetin ümidini yeşertecek olan bu etkinlikleri önemsiyoruz. Her yönü ile tüm çağlara ve insanlığa en güzel örnek olan Efendimizin (sallahu aleyhi ve sellem) ahlak ve adalet rehberliği vasfının öne çıkarılacağı zengin içerikli etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz." diye konuştu.

"Önümüzdeki cumartesi günü saat 13.30'da yapılacak olan etkinliğimize herkesi bekliyoruz"

Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Önümüzdeki cumartesi günü saat 13.30'da yapılacak olan etkinlik için bir dizi hazırlık yaptık. Etkinliğin tanıtım ve duyurusu amacıyla kuzey ilçelerimiz ve civar köyleri de dahil olmak üzere Bingöl merkez ve köylerinde branda, el ilanı, duvar afişi, gezici anons ve şehrin merkezine kurduğumuz davet standı ile halkımızın bu etkinliğe katılması noktasında elimizden geleni yaptık. Ayrıca şehir merkezinde çocuklara balon ve şeker dağıtarak onların da Muhammedi sevdayla tanışmalarını sağladık. Yine küçük çocuklarla şehrin merkezinde esnaf ve yayalara gül dağıtımında bulunarak gül Peygamber'i sevdirme ve bu etkinliğe katılımı sağlama noktasından farkındalık oluşturduk. Biz ekip olarak hazırız inşallah."

"Hazreti Peygamberin sevdası fedakârlık ister"

Resulullah'ın sevdasının fedakârlık istediğini vurgulayan Aşkın, "Bir başka önemli husus da şudur: Malumunuzdur ki rahmet yağmurlarının yağdığı nisan ayındayız. Bu ayda yağan yağmurun şifası ve neşesi bizi etkinliğe gelmeme noktasında rol almamalıdır. Resulullah'ın sevdası fedakârlık ister. Yağan rahmet yağmurları adedince hayırların tüm Müslümanlara ve halkımıza hasene olarak yazılması temennisi ile Bingöl merkez ve köyleri, tüm ilçelerimiz ve köylerini 20 Nisan Cumartesi günü Saat 13.30'da yapılacak olan 'Hazreti Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama' etkinliğine davet ediyoruz. Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliği 20 Nisan Cumartesi Bingöl Şehir Stadyumunda saat:13.00'da başlayacak." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.