Bingöl’de ilk teravih namazı kılındı

Bingöl’de ilk teravih namazı kılındı

Bingöl’de 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ilk teravih namazı vatandaşların yoğun katılımıyla eda edildi.

Ramazan ayının ilk teravih namazı Bingöl merkez ve ilçelerinde büyük bir heyecanla kılındı. Teravih namazı için kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere gelerek saf tuttu.

Bingöl merkez Ulu cami ve Hacılar camisi başta olmak üzere mahalle camilerinde vatandaşlar Ramazan’a ulaşmanın sevincini yaşadılar.

Kılınan ilk teravih Namazının ardından konuşan merkez Ulu cami İmam Hatibi Mücahit Çelik, çok bereketli mevsime girildiğini belirterek, Ramazan ayının ilk teravihini bu gece beraber ifade ettiklerini söyledi.

Çelik, “Cenabı Hak bu gece, -ifade ettiğimiz gibi- son ana kadar tadili erkana riayet ederek namazlarımızı kılabilmeyi hepimize nasip eylesin.  Özellikle ta’dili erkanı ifade ettim. Maalesef Ramazan ayında teravih namazı çok suratlı kılınıyor. Oysa ta’dili erkan şarttır.  Teravih senede bir ay. Allah Resulü (Aleyhisselam) ve Sahabe-i Kiram hangi hassasiyetle kılmışlarsa inşallah o hassasiyetle buna riayet edelim. Bunu, sünnet diye ihmal eden kardeşlerimiz var. Mutlaka kardeşlerimiz teravih namazını ihmal etmesinler.  Şunu emin olarak ifade ediyorum: Burada namaz kılanla çarşıda oturup sohbet eden ve ilgisiz kalan bir değildir.  Onun için, kardeşlerimizin teravih hususunda asla gevşeklik göstermemelerini istirham ediyorum.” dedi.

“Ramazan ayı Kur’an ayıdır”

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu dikkat çeken Çelik, “Ramazan ayı mukabelelerin okunduğu bir aydır. Mümkün mertebe okumasını bilenler Kur’an okusunlar, okuyamayanlar da mutlaka mukabele dinleyerek o sevaba nail olabilirler inşallah.  Cenabı Hak bu ayı hakkımızda hayırlara vesile kılsın inşallah.” diye konuştu.

Diğer önemli bir hususunda her Ramazan ayında adet haline getirilen ve başta Amerika israilin Müslümanlara reva gördüğü zulmün bu yılda yaşanıyor olması olduğunu belirten Çelik, yaşanan katliam ve ümmetin içinde bulunduğu durumun tefekkür edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır”

Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu hatırlatan Çelik, “Fakir- fukaraya el uzatma ayıdır. İnşallah bu ayda fakiri yakından hissederek, onları düşünerek ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yurtiçinde ve yurtdışında, komşumuz olabilir, uzak olabilir bu yardımlarımızı hiçbir şekilde esirgemeyelim.  Cenabı Hak bizi o sevabın vermiş olduğu büyük mükâfattan mahrum bırakmasın inşallah.” şeklinde konuştu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.