Bingöl’de kar nedeniyle 278 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’de kar nedeniyle 278 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’de dünden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Bir süredir kar yağışının olmadığı Bingöl’de dün itibariyle yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 17 greyder, 8 paletli dozer, 9 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme, 5 CSP iş makinası ve 110 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin köy yollarında çalışmalarına devam ederken, şehirlerarası yollarda ise karayollarına bağlı ekipler kar temizleme çalışması yapıyor.

Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay, dün başlayan ve etkisini devam ettiren kar nedeniyle il genelinde kapanan 278 köy yollarının açılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Grup köy yollarında kar temizlik çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kayaokay, "Kar yağışı nedeniyle şu an Bingöl merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere 278 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Karla mücadelede kapsamında 3 bin 299 kilometrelik bir yol ağımız var. Karla mücadele çalışmalarımız il genelinde yağışın sürmesi nedeniyle ekiplerimiz ilk olarak grup köy yollarında çalışmalarına devam ediyor. Kar yağışının sürmesi nedeniyle aciliyet arz eden yollara öncelik veriyoruz. İl genelinde tüm ekiplerimizde yolların açılması için gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, gerek sürücülerin gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.