Bingöl’de karne sevinci

Bingöl’de karne sevinci

Bingöl’de 2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karne dağıtım töreni yapıldı.

Bingöl Merkez Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Vali Kadir Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin öğrencilere karnelerini verdi.

Bingöl'de de Ankara Büyükşehir İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katılan Vali Kadir Ekinci, öğrencilere karne dağıttı.

İl genelindeki 365 okulda eğitim gören 59 bin 491 öğrencinin karnelerini alarak tatile girdiğini belirten Ekinci, şunları söyledi:

“2018-2019 eğitim yılını kazasız belasız bir şekilde geride bıraktık. Karnelerini alan çocuklarımızın, yavrularımızın tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyorum. Bu çocukların yetişmesinde emeği geçen başta aileler olmak üzere, öğretmenlere de çok teşekkür ediyorum.” 

Vali Ekinci, karnelerle birlikte çocuklara dağıtılan fidanların da dikilmesini isteyerek, “Bu fidanlar sizin gibidir, bunlara bol su vereceksiniz. Tatilde az çalışıp çok oynayacaksınız. Kitap okumayı da ihmal etmeyeceksiniz.” diye konuştu.

“Özellikle tatilde kitap okumayı ihmal etmeyelim”

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de öğrencilerin karne heyecanına tanık olduklarını dile getirerek, “Bütün öğrenci ve velilerimize, öğretmenlerimize, yorucu bir yılsonunda iyi tatiller diliyorum. Öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlensinler, eğlensinler. Öğrencilerimize özellikle tatilde kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Törene, Bingöl Valisi Kadir Ekinci’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Karnelerini alan öğrenciler de yaz tatiline girmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.