Bingöl'de kemoterapi ünitesi açılması için girişim

Bingöl'de kemoterapi ünitesi açılması için girişim

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, kanser hastalarının tedavisine yönelik kemoterapi ünitesi açılması için Bingöl Valiliğine dilekçe verdi.

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, kanser hastalarının tedavisine yönelik kemoterapi ünitesi açılıp, buraya tıbbi onkoloji uzmanı atanması için Bingöl Valiliğine dilekçe verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaarslan, Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret edip, kanser hastalarının sağlık koşulları ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Karaarslan, "İlimizdeki kanser hastalarının tedavisi için kemoterapi ünitesi oluşturulup, tıbbi onkoloji uzmanı atanması için dilekçe sundum. Hastalarımızın zor koşullarda çevre illere gidip oralarda tedavi edilmesi hususunu göz önüne alarak en kısa zamanda bu konuda desteklerini sunacaklarını söylediler." dedi.

Silikozis hastalarının konut edinmelerinde kolaylık sağlanması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluş'u da ziyaret ettiğini ifade eden Karaarslan, "Talebimiz ile ilgili hususları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunacaklarını, bakanlıkları nezdinde yapılabilecek her türlü yardım ve destekleri esirgemeyeceklerini söylediler." şeklinde konuştu.

"3-15 Mart Kolorektal Kanserlere Farkındalık Yaratma Haftası" dolayısıyla bilinçlendirme çalışmaları için kolları sıvadıklarını dile getiren Karaarslan,  "Unutmamamız gereken tek şey kanserlerde erken teşhisin hayat kurtarabileceği gerçeği. 40 yaş üstü hamile olmayan bayanları 1 No'lu Sağlık Ocağına, KETEM'e sağlık taramalarını yapmaları için bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.