Bingöl'de kira yardımları başladı

Bingöl'de kira yardımları başladı

Bingöl'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira yardımları başladı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Mahallesi'nde uygulanan "2'nci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında tapu devri işlemleri tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında dosyaları onaylanan hak sahiplerine kira yardımı yapılacağını söyledi.

Bakanlık tarafından kira yardımları için gönderilen paranın belediyenin hesabına geçtiğini ifade eden Barakazi, işlemleri tamamlanan 387 hak sahibine en kısa sürede yardım yapılacağını söyledi.

Barakazi, "675 hak sahibinden 491'inin tapu devri işlemleri tamamlandı. Bunlardan Çevre ve Çehircilik Bakanlığına dosyası gönderilen 387 hak sahibi için kira yardımları belediyemizin hesabına yatırıldı. Eylül ayından geçerli olmak üzere hesaplanan kira yardımları, Bingöl İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce tamamlanacak işlemlerin ardından hak sahiplerinin hesabına geçecektir. Tapu devri işlemleri tamamlanan vatandaşların da dosyaları bakanlığa gönderilecek." dedi.

Kira yardımları, proje tamamlanıncaya kadar devam edecek

Kentsel dönüşüm projesinin yapım aşaması tamamlancıya kadar kira yardımlarının devam edeceğini bildiren Barakazi, tapu devri yapmayan hak sahiplerinin bir an evvel işlemlerini tamamlamaları gerektiğine değindi.

Bu projeyle 1971 depreminin izlerini silerek, yeni bir yaşam alanı inşa edeceklerini sözlerine ekleyen Barakazi, "Projemizde başlıca; bin 108 konut, 120 rezidans, 18 kapalı otopark, 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, kültür merkezi, 500 kişilik cami, 800 kişi­lik ilkokul, meydan, sergi ve fuar alanları, sportif alanlar ile yeşil alanlar yer alacak. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.