Bingöl'de kitabın gelirleri yetim ve öksüz öğrencilere bağışlandı

Bingöl'de kitabın gelirleri yetim ve öksüz öğrencilere bağışlandı

Bingöl'de "Öğretmenler ve eğitimciler" adıyla kaleme alınan kitabın geliri yetim ve öksüz öğrencilere bağışlandı.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde "Öğretmenler ve eğitimciler" ismiyle hazırlanıp baskısı yapılan kitabın geliri yetim ve öksüz öğrencilerin eğitim masrafları için bağışlandı.

Geçmiş yıllarda Solhan ilçesinde öğretmenlik yapmış ve şuan eğitimci olarak hayatını devam ettirenlerin anılarından oluşan "Öğretmenler ve eğitimciler" adıyla bir kitap kaleme alındı.

"Dünden Bugüne Solhan'daki Öğretmenler ve eğitimciler" kitabının tamamlanmasının ardından Solhan Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda kitabın tanıtımı için bir program yapıldı.

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren proje koordinatörü Solhan Hüseyin Artunç Mesleki Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mobilya Tasarım Hocası Onur Çelik, Solhan'da görev yapmış olan ve halen aktif olarak çalışan öğretmen ve eğitimcilerin bir arada bulunduğu bir biyografi, anı ve gerçek yaşanmış hikâyeleri içeren bir kitap çalışması olduğunu söyledi.

"Kitabın geliri ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz öğrencilerin eğitim giderlerine harcanacaktır"

Çelik, "Solhan'daki öğretmenleri ve eğitimcileri bir arada bulundurmak, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını insanlara aktarabilmek, eğitimci ve öğretmenlerin tecrübelerinin kalıcı bir hale getiren eserin faydalı olacağı düşünülerek yazılmıştır. Gerçek hayatta yaşanmış öğretmenlik anılarının tarihte kaybolmaması, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve emekli olan, aktif çalışan öğretmenler ve eğitimcilerin tecrübelerinin aktarılması amaçlanmıştır. Eğitimcilerin ve öğretmenlerin hayatta ne tür zorluklarla karşılaştıklarını insanlarla paylaşmak ve yaşadıklarından ders çıkarmak temel hedef olarak gözlenmiştir. Bu kitabın tüm maddi giderleri: yerelden ve kitaba gönüllü olarak sponsor olan kişilerden karşılanmıştır. Kitaptan elde edilen bütün maddi gelirler, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz öğrencilerin eğitim malzemelerine verilecektir." ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönem öğretmenlerinden ve aynı zamanda eski Milli Eğitim Müdürlerinden Yusuf Ziya Aydın, "Günümüzde her türlü imkân var. Sadece fiziki alt yapılar, duvarlar, materyaller, araç-gereçler bu işi çözmüyor. O duvarlara, o taşlara ruh verilmesi lazım. O ruhun özü de eğitimdir. Onu da bizlere sizler veriyorsunuz. Bu çocuklar bizim ellerimizde yetişiyor. Bu çocuklar bu ülkenin geleceğine ışık oluyorlar." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettişi Emine Duman, "Bundan 28 yıl önce öğretmenlik mesleğime burada başladım. Solhan'a ilk geldiğimdeki duygularımla şuan ki duygularımı kıyasladığımda bugün burada kendimi bir misafir gibi değil, baba ocağına yıllar sonra gelmiş gibi hissediyorum. Solhan'dan ayrılırken iki hayalim vardı. Birincisi; tekrar buraya gelebilmek, buraları tekrar görebilmek, diğeri de okullardaki kız çocukların arttığını görmek. Allah'a çok şükür ki iki hayalimin de gerçekleşmiş olmasından çok mutluyum. Solhan'la ilgili bundan sonraki hayalim; yerel çapta yapılan bu anlamlı projenin, ülke hatta dünya çapında öncülüğünün yapıldığını görmek. Eğitimcilerimize ilham verecek, iyi örnekleri teşvik edecek bu projelere gerçekten çok ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz da "Bu değerli eğitimcilerin anıları, hatıraları bizim bundan sonraki genç nesillere bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Hatıralarda da şu vardı: Bir sevgi, bir saygı, bir gayret, bir dokunuşun insanları değişik yerlere götüreceğini gördük. İnşallah yeni nesil gençler de bu tecrübeli idarecilerden örnek alarak yaşamları boyunca iyi şeyler yapacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.