Bingöl'de tasavvuf musikisi ve şiir dinletisi

Bingöl'de tasavvuf musikisi ve şiir dinletisi

Bingöl’de Gençlik Spor Bakanlığı Desteği ile "Anadolu’yu Mayalayanlar"projesi kapsamında Tasavvuf Musikisi ve Şiir dinletisi programı yapıldı.

Bingöl Üniversitesi Enstitü Konferans Salonu’nda Gençlik Spor Bakanlığı Desteği ile "Anadolu’yu Mayalayanlar"  projesi kapsamında Tasavvuf Musikisi ve Şiir dinletisi programı yapıldı.

Programa, Bingöl Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, İl Müftüsü Muharrem Genç, Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube başkanı Yunus Kava, STK temsilcileri, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Mustafa Narin, "Tarih boyunca ecdadımızın karakter inşasında büyük rol oynamış, Anadolu topraklarını aydınlatmış, örnek şahsiyetlerin hayatlarını gençlerimizle buluşturarak onların gönül dünyasını ve karakter yapısını inşa etmek, ayrıca gençlerimizin değerlerine sahip çıkma hususunda farkındalık oluşturarak bizler için mühim bir manevi reçete olan tasavvuf kültürünü tanıtmak, projemizin temel amacıdır." ifadelerini kullandı.

Tasavvuf Musikisi konserinde solist olarak yer alan Bingöl Üniversitesi Kraat Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Yasir İnceler de  "Anadolu’yu Mayalayanlar"  projesi çerçevesindeki programlar silsilesinin ilkini icra ettiklerini söyledi.

Tasavvuf musikisi konseri ve şiir dinletisi ile devam eden program,  plaket takdimi ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.