Bingöl'de uyuşturucu operasyonu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu

Bingöl'de düzenlenen operasyonda PKK’ye ait olduğu belirtilen 714 kilo esrar ele geçirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü ile Diyarbakır'ın Lice ilçesinin sınır hattında narkotik köpeklerinin de katılımıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda toprağa gömülü halde 714 kilo 890 gram esrar bulunduğu belirtilen açıklamada, olayla ilgili bir kişi hakkında yasal işlem yapılırken, ele geçirilen uyuşturucu madde ile PKK’nin önemli finans kaynağına ağır darbe vurulduğu ifade edildi. 

Konuyla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca ilimiz genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 24 Eylül 2016 tarihinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden genç ilçesi Yeniyazı köyü ve Diyarbakır ili Lice ilçesi sınır hattında, narkotik madde tespit köpeklerinin de katılımıyla icra edilen aramalarda toprağa gömülü halde ve ağaç dallarıyla üzerleri örtülerek gizlenmiş piyasa değeri 7.000.000 (yedi milyon) TL olan 714 kilo 890 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Genç Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen toz esrar maddesine el konularak bir şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Güvenlik güçlerince ele geçirilen uyuşturucu madde ile terörün en önemli finans kaynağına ağır darbe vurulmuştur.”

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler