Bingöl’de yaz Kur’an kursu öğrencileri 15 Temmuz şehitlerini andı

Bingöl’de yaz Kur’an kursu öğrencileri 15 Temmuz şehitlerini andı

Bingöl’de yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikle 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından Bingöl Merkez Ulu Camii’nde yaz Kur’an kursu öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikle 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Etkinlikle 15 Temmuz şehitleri için yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. İlahi ve salavatlarla devam eden program, yapılan duayla sona erdi.

15 Temmuz şehitlerinin anıldığı programın ardından konuşan Bingöl İl Müftülüğü Din Eğitimi Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu, 15 Temmuz 2016 yılında, dünyanın var olduğu tarihten bu yana devam eden hak ile batıl mücadelesinin bir sonucu olarak Türkiye'de akamete uğrayan bir darbe girişiminin yaşandığını belirtti.

Aydoğdu, "Bu menfur darbe girişiminin canlı şahidi olan bu gençlerimiz ki bugün yaz Kur'an kurslarımızın süsü çocuklarımız, yarının gençleri ve geleceğimizin emanetçisi olan bu nesil yaşadı. Bu münasebetle, 25 Haziran 17 Ağustos tarihleri arasında kerim kitabımızı, temel dini bilgilerini öğrenmek üzere kurslarımızı şenlendiren bu gençlerimizle 15 Temmuz pazar gününü pazartesiye bağlayan seneyi devriyesi öncesinde cami endeksli bir program düzenledik.  Bu programın amacında 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak esas olmak yoluyla bütün şehitlerimizin mümessili olan 15 Temmuz şehitlerimizi anma, ruhlarını şad etme ve yine bu gençlerimizin gelecekte bu vatana, bu millete sahip çıkabilmeleri adına bunu hissetmelerini sağlamak üzere düzenlediğimiz bir programdır." dedi.

Aydoğdu, şunları söyledi: "Bu coğrafya öyle bir coğrafya ki sayısız şehidin kanıyla şekillenen topraklardır. Yine öyle bir coğrafyaya sahibiz ki biliyorsunuz leyleklerin, turnaların uğramadığı, yıldızlarının gecelerini aydınlatmadığı coğrafyalara çok rağbet olmaz ama bizim coğrafyamız tılsımlı bir coğrafyadır.  Bizim ülkemiz bütün dünya düşmanlarının gözünün üzerinde olduğu bir coğrafyadır.  Bu noktada bütün ülke insanlardan daha fazla uyanık olmamız gerektiğini biz daha Çanakkale’den biliyoruz. Biz Zafer Savaşı'ndan biliyoruz. Milli Mücadele'den biliyoruz.  Ve şunu bir kez daha ifade edeyim, hak ve batıl; Habil ile Kabil ile başladığı gibi biz var olduğumuz sürece devam edecektir.  Bu noktada Müslüman bir ülke evladı olarak topraklarımıza, vatanımıza sahip çıkmamız, bu gençlerimizi yetiştirmeye bağlıdır.  Doğru ve sahi bilgi, en büyük otorite bir coğrafyada yaşıyorsanız bütün insanlığımızın birlik ve beraberliği en büyük sermayemiz. Bu anlamda bu gençlerimize madde ve manayı birleştiren ve bütünleştiren bilgi ile ilmi bütünleştiren bir eğitim vermek zorunluluğumuz vardır. Biz bugün bundan hareketle şehitlerimizi analım" dedik."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler