Bingöl'de yılda yaklaşık 2 milyon canlı tavuk üretimi yapılıyor

Bingöl'de yılda yaklaşık 2 milyon canlı tavuk üretimi yapılıyor

Bingöl’de yüzde 50 tarım destekli olarak kurulan tavuk kümesçiliğinin çevre illere canlı tavuk sevkiyatı sebebiyle şehir ekonomisine katkı sunuluyor.

Bingöl’de yüzde 50 tarım desteği ile kurulan tavuk kümesçiliği tesislerinde yıllık olarak 2 milyon tavuk üretiminin yapıldığını belirten girişimci Abdullah Baykara, şu an Bingöl’de kesimhane olmadığı için üretilen tavukların Erzincan'da bulunan Et ve Süt Kurumuna satıldığını söyledi.

Bingöl merkez Garip köyünde tavuk kümesçiliği yapan Baykara, iş yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, kendisi gibi il genelinde tavuk kümesçiliği yapan 9 girişimcinin olduğunu, yaptıkları işle şehir ekonomisine katkılarda bulunduklarını söyledi.

Bingöl’de yıllardır tavuk işinde çalıştığını ifade eden Baykara, “Garip köyünde ortağımla tarım desteği ile bir tavuk kümesçiliğine başladık.  Bizim gibi 9 tesis daha var. Bu tesislerde 45 gün 36 bin tavuk üretimini yapıyoruz.  Yılda altı döngümüz var. Tavukları Erzincan Et ve Süt kurumuna satıyoruz. Bingöl ilimizde şu an tavuk kesimhanesi yok. Bingöl’de kesimhane tesislerinin kurulması için girişimlerimiz var. Bu işi yapan arkadaşlar olarak ilk etapta bir kooperatif kurmayı düşünüyoruz. Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında bir girişimimiz var.” dedi.  

İş yapmak isteyen girişimcilere üretime dayalı iş tavsiyesinde bulunan Baykara, tarım destekli projelerin olduğunu anımsatarak, üretime dayalı işlerin verimli olduğunu söyledi.

Yıllık olarak Bingöl’den çevre illere özelikle Erzincan Et ve Süt kurumuna üretilen yaklaşık 2 milyon civarından kesilmek üzere canlı tavuk sevkinin yapıldığını dile getiren Baykara, bu işten birçok kişinin ekmek yediğini söyledi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.