Bingöl'deki emniyet müdürü saldırısıyla ilgili 1 kişi daha tutuklandı

Bingöl'deki emniyet müdürü saldırısıyla ilgili 1 kişi daha tutuklandı

Bingöl Valiliği tarafından, Emniyet Müdürü ve ekine yapılan silahlı saldırı ile ilgili yapılan açıklamada, saldırı olayında kullanılan aracı gasp eden şahsın da yakalanarak tutuklandığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “09.10.2014 günü Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’ in ve Polis Memuru Uğur Adlı’ nın yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu silahlı saldırı olayı ile ilgili devam eden soruşturma kapsamında olay sırasında eylemde kullanılan aracın sahibi Y.Z.E (51),  Bingöl Emniyeti TEM Şube Görevlilerinin 08.04.2015 günü gerçekleştirdiği operasyon sonrası yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Y.Z.E.’ nin Emniyette devam eden sorgusunda, olay günü aracını gasp eden şahsın U. S.K. (26) isimli şahıs olduğunu teşhis etmesi üzerine U.S.K. isimli şüpheli 09.04.2015 günü akşam saatlerinde Mersin İli Tarsus İlçesinde Mersin TEM Büro Amirliği görevlileri tarafından yakalanarak, 10.04.2015 günü Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğüne getirilmiştir.

Emniyette işlemleri biten Y.Z.E. ve U.S.K. isimli şüpheliler 10.04.2015 günü çıkarıldıkları mahkemece “Devletin Birliğini ve Ülkenin Bütünlüğünü Bozma, Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeni ile Tasarlayarak Öldürme” suçlarından tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.” İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.