Bingöl’deki yangında ihmal iddiası

Bingöl’deki yangında ihmal iddiası

​Bingöl'de akaryakıt istasyonu, okul ve binaların olduğu alana dökülen kerestelerin tutuşmasıyla çıkan yangında ihmalin olduğu iddia edildi.

Bingöl'ün İnönü Mahallesi’nde akaryakıt istasyonu, okul ve binaların olduğu alana dökülen çam kerestelerinin yaşanan ihmaller nedeniyle tutuşarak çevredeki evlere zarar verdiğini söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Kerestelerin döküldüğü alana sık sık uyuşturucu bağımlılarının geldiğini ve bu durumu yetkililere ilettiklerini söyleyen vatandaşlar, herhangi bir önlemin alınmadığını ileri sürdüler.

Yangından zarar gören apartmanda ikamet eden Yadin Erdoğan, "Bu yangında ihmal açık görünen bir şey. Burası odun pazarı ve satış yeri değil. Şehrin merkezinde bir okulun arasında 16 dairelik bina ve bir petrolün ortasında odun yığını yapılmış; 40 yıllık çam barut gibi. Burada sabaha kadar kavgalar oluyor. Diğer karşıda boş binalar yıkıldıktan sonra ne kadar içkici, esrarcı varsa bu odunlar arasında. Binamızın bir cephesi yanmış, içeri girilmiyor." dedi.

Aynı apartman sakinlerinden Kadir Yılmaz, bu alana çam kerestelerin yığılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “Buraya yığılan kerestenin kaldırılması için Emniyete gittiğimizde burası belediyenindir dediler.  Aldığımız bilgiye göre belediye burayı kiraya vermiş. Burası kiraya verilir mi? Çam keresteleri okul, bina ve petrolün ortasına koymuşlar. Burada bir çok insan yaşıyor. Bu gece sokaklarda kalmışız. Halen gelip soran yok. Kim bu zararı karşılayacak. Tüm bu ihmallerden dolayı hukukta hakkımızı arayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz son olarak yangının, kerestelerin yığıldığı alanı adeta mekan haline getiren uyuşturucu bağımlıları tarafından çıkartıldığını savundu. (İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.