Bingöl’e 2. Endüstri Meslek Lisesi geliyor

Bingöl’e 2. Endüstri Meslek Lisesi geliyor

Bingöl Merkezde 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmesi planlanan ikinci Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatına başlandı.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, ikinci Endüstri Meslek Lisesi’nin yapıldığı araziyi ve inşaatı ziyaret ederek, inşaat sorumlularından  okulun yapım aşaması ve iş akışı hakkında bilgi aldı.

Sarı, Bingöl merkezde yapımına başlanan 16 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 3 Atölye ve spor salonu olan İkinci Endüstri Meslek Lisesi inşaatını yerinde inceleyerek inşaatın tamamlanma süreci ile ilgili müteahhit firmalardan bilgiler alıp, inşaatın projelerine uygun olarak tamamlanması ve zamanında yetiştirilmesini istedi.

Yapılan incelemelerin ardından açıklamada bulunan Sarı, hedeflerinin Mesleki eğitim alanında derslik açığını kapatıp daha kaliteli eğitim hedeflediklerini ve çalışmaların bu yönde olduğunu söyledi.

İkinci Endüstri Meslek Lisesi'nin tamamlanmasıyla Bingöl’de faaliyet gösteren sanayicilerin kalifiye eleman eksikliğinin de giderilmiş olacağına dikkat çeken Sarı, “İkinci Endüstri Meslek Lisemiz Ekinyolu mevkiinde 102 dönüm arazi üzerinde 16 Derslik, 200 kişilik pansiyon, spor salonu ve 3 adet atölyesi ile büyük bir eğitim kompleksi olarak eğitim öğretime başlayacaktır. Yeni açılacak lisemiz 2017 yılı içerisinde tamamlanarak 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetişecektir." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler