Bingöllü çiftçilere 106 bin çilek fidesi dağıtıldı

Bingöllü çiftçilere 106 bin çilek fidesi dağıtıldı

Bingöl'de kapama çilek bahçesi projesi kapsamında 13 çilek bahçesi için çiftçilere yüzde 70 hibe ile 106 bin çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kapama çilek bahçesi projesi kapsamında 13 çilek bahçesi için çiftçilere yüzde 70 hibe ile 106 bin çilek fidesi dağıttı.

Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait Düzağaç Kampüsünde düzenlenen çilek fidesi dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Burhan Bahadır, 2019 yılı İl Özel İdaresi yatırım programında bulunan Kapama Çilek Bahçesi Projesi kapsamında çiftçilere 106 bin çilek fidesi dağıtacaklarını belirtti.

"Bu yıl 106 bin çilek fidesi yüzde 70 hibeyle çiftçilere dağıtıldı"

Bingöl'de 20 dekarlık alanda 13 kapama çilek bahçesi olduğunu belirten Bahadır, "Bu yıl proje kapsamında çiftçilerimize 2 bin 60 kilogram malç (örtü naylonu) damlama sulama sistemleri ve 106 bin çilek fidesinin yüzde 70 hibeyle çiftçilere dağıtıldı. 20 dekar alanda 13 kapama çilek bahçesi kuruldu. Verimli üretim, ancak bilinçli çiftçilikle yapılabilir. Çiftçilerimizin teknik destek almaları konusunda sürekli müdürlüğümüzle iletişim halinde olmalarını istiyorum. Projenin hayata geçmesinde desteğini sunan Sayın Valimiz Kadir Ekinci ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çiftçilere çilek fidesi dağıtım programına, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Tarım Kredi Kooperatifi İl müdürü Suphi Çetkin, Tarım ve Orman Müdürlüğü şube müdürleri ve teknik personelleri de katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler