Bingöllü STK'lar Nizami’nin idamını lanetledi

Bingöllü STK'lar Nizami’nin idamını lanetledi

Bingöl’de Alimler, STK temsilcileri ve Siyasiler Bangladeş'teki Cemaat-i İslami partisi lideri Motiur Rahman Nizami’nin idamını kınayarak, idam karşısında İslam aleminin sesiz kalınmaması gerektiğini belirttiler.

Bangladeş'teki Cemaat-i İslami partisi lideri Nizami’nin idamı karşısında açıklamalarda bulunan Bingöllü Âlimler, STK temsilcileri ve Siyasiler, laik Hasina hükumeti tarafından idam edilmesine tepki gösterdi.

Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin Bangladeş’te laik Hasina hükümeti tarafından idam etmesine tepki gösteren Bingöllü Âlimler  İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulunarak, Nizami'nin şehadetini tebrik ettiler.

 “Tüm dünya karşı gelse de ben bu yoldan dönmeyeceğim”

75 yaşında Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur'rahman Nizami’nin idamına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube başkanı Yunus Kava, “Tüm dünya karşı gelse de ben bu yoldan dönmeyeceğim" diyerek zalimlerden af dilemeyi reddeden, 75 yaşında gözünü kırpmadan idam sehpasına yürüyen, Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur'rahman Nizami'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah şehadetini kabul etsin. Mekânı cennet olsun.”dedi.

“ Zalimler bilsin ki mazlum Bangladeş halkı bir gün bu zulümlerin hesabını soracaktır”

Kava, “75 yaşındaki bir lideri idam etmekten utanmayan ve kıyamete kadar lanetlenmeyi hak eden Zalim Bangladeş rejimini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Zalimler bilsin ki mazlum Bangladeş halkı bir gün bu zulümlerin hesabını soracaktır. Yarabbi, bizi şehitlerin yolundan ayırma. Yolun, yolumuzdur Ey Şehid,”ifadelerini kullandı.

“Bu şehadet yürüyüşü kutlu bir yürüyüştür”

Sağlık- Sen Bingöl İl başkanı Bilal Arslan da, idamı kınayarak, “Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur Rahman Nizami , İslam dünyasında önderliği, söylemleri ve duruşuyla tüm İslam dünyasının takdirini kazanmış bir şahsiyettir. İdam haberi maalesef tüm duyarlı Müslümanları üzmüştür. Bu batı toplumunun çifte standartlığını bir kez daha ortaya koymuştur.  Ayrıca yapılan idama İslam ülkelerinde yeterince tepki gösterilmemesi de acı verici bir durumdur. Müslümanların bu zalimliğe sesiz kalışları da son derece bizleri derinden üzmüştür. Haksızca yapılan bu idama bir müslümanın asla sesiz kalmaması gerekir. Buna sesiz kalanları da kınıyoruz.  Bu değerli İslam âlimi Allah için zalimlerin taleplerini kabul etmeyerek şahadete yürümüştür. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Rabbim şahadetini kabul etsin ve inşallah bu kutlu şehadet uyanışlara vesile olur.” diye konuştu.

“Bu şehadet inşallah Müslümanların uyanışına ve şuurlaşmasına vesile olur”

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur Rahman Nizami’ninşahadete yürüdüğünü ifade eden NUR DER Bingöl il başkanı Tekin Gönç, “Mutiur  Rahman Nizami ve diğer yerlerde şehit olan tüm Müslümanların şehadetini tebrik ediyorum. Cenabı Allah onların kanıyla bizim İslam dinine olan bağlılığımızı daha artırsın ve hareketlendirsin. Cemaat-i İslami liderleri tek tek idam ediliyor ve İslam ülkelerinin başında bulunanlardan ses çıkmıyor. Bu haksızca yapılan idamlara tüm İslam ve Müslümanların sert tepki vermesi lazım. Bu yapılan idamların ve dünyada yaşanılan zulümlere sesiz kalınması biz Müslümanlar için onur kırıcı bir durumdur ve bir an önce Müslümanlar kendi benliğine dönüp İslam’a ve Müslümanlara sahip çıkması lazım.   Nizami’nin dediği gibi bu bir ‘vuslattır’ o Rabbine kavuştu. Onların dökülen kanları tüm Müslümanların uyanışına ve şuurlaşmasına vesile olur. İnşallah bizlerde onların davasına sahip çıkar onların izinde gideriz. O onun gibilerin şehadetini kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

“Rabbim İslam davasının zirve yapacağı günleri nasip eylesin”

Memur- Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik ise,  “Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna   Nizami’nin idam edilmesiyle Müslümanlar olarak derin bir üzüntü yaşıyoruz. Rabbim şehadetini kabul buyursun.  Bu idam ne il ve nede son olacak. İslam tarihinde bu hadiselere şahit olmuşuz. Bunun bir benzerini Şehit Seyyid Kutup da görüyoruz. Sudan bahanelerle tek suçu sadece Allah’ın emirlerini ifade ettiği için o günün zalimleri tarafından idamla yargılandı. Mevcut sistemden özür dilemesi halinde idam edilmeyecekti. Merhum Sehit Seyyid Kutup bu özür talebini red etmiş ve şehadeti seçmişti. Bugün   Nizami şehidimizde bu yöntemi seçmiştir. Zalim yöneticilerden af dilememiştir. Rabbim onun şahadetini kabul buyursun. Bu konuda Müslümanlar duyarlı olması lazım. Bana ne lazım dememek lazım. Bugün Bangladeş te bir Müslüman sıkıntı yaşıyorsa o bizim sıkıntımızdır.  Bu gibi değerli âlimlerin bu halde idam edilmeden ve İslam davasının zirve yapacağı günleri kısa zamanda nasip eylesin. Rabbim bu kutlu şehadeti İslam âleminin uyanışına ve dirilişine vesile kılsın.”şeklinde konuştu.

“Müslümanları idam edenler hep zarar etmiş ve akıbetleri hüsran olmuştur”

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur Rahman Nizami’nin idamı üzerine konuşarak, “İslam âleminde acı haberler gelmeye devam ediyor. Müslümanları idam edenler hep zarar etmiş ve akıbetleri hüsran olmuştur. Biz Müslümanlar Allah için bedeller verdiğimiz müddetçe kazanıyoruz. Tek üzüntü verici durum İslam ülkelerin başında olan liderlerin bu gibi zulme sesiz kalmalarıdır. Yine Bangladeş’te bulunan kimi Müslümanlar zalimlerin safında yer almaları bizleri üzen durumdur. Her İslam ülkesinde bulunan Müslümanların uyanık olması ve zalimlerin safında yer almaması gerekir. Bugün yaşanılan bu zulme sesiz kalanlar gün gelir sesiz kaldıkları için vicdan azabı çekeceklerdir ve pişman olacaklardır. Zaman geç olmadan İslam aleminin kendine gelmesi gerekiyor ve yapılan haksızlıların önüne geçmesi lazım.”  ifadelerini kullandı.

“Küfür milleti Müslümanların sessizliğin den yararlanarak, yaptığı zulümlerdir”

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur Rahman Nizami’nin idamı   tüm duyarlı Müslümanları derinden üzdüğünü belirten Saadet Partisi Bingöl İl başkanı Nüsrettin Tunç, “Yapılan bu idam ilk idam olayı değil, devamlı bir şekilde küfür milletinin Müslümanların sessizliğinden ve tembelliğinden yararlanarak, yaptığı zulümlerdir. İslam ümmetinin başında bela ve musibetler eksik olmuyor. Rabbim İslam ümmeti üzerinde oynanan oyunları, tuzakları bozsun ve Müslümanların bir an önce kendilerine gelmelerini nasip etsin. İslam âleminin tek olup bu tür olaylara dur demesi lazım. İnşallah bu tür zulümler son olur ve böylesi idamları nefretle kınıyoruz. Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur Rahman Nizami’nin şehadetini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Emperyalist güçler ve işbirlikçileri Müslümanlara öncülük edenleri ortadan kaldırmak istiyor”

Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Mevlâna Mutiur Rahman Nizami’nin idamı Müslümanlara karşı işlenen cinayetlerden biri olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Bingöl il başkanı Hamdullah Tasalı, “Nizami önemli bir İslam âlimiydi. Ülkedeki ulusalcı ve laik rejim tarafından idam edildi. Rabbim şehadetini mübarek etsin. Emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri İslam’a ve Müslümanlara öncülük edenleri ortadan kaldırarak, İslami halkları başsız ve cahil bırakmak amacında ve hedefindedir, İnşallah bu kötü niyetleri akim kalacaktır. Şehitlerin kanı uyanışlara ve şuurlaşmalara vesile kılacaktır.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

 

 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.