"Bingöllüler kaliteli hizmet görmiyor"

"Bingöllüler kaliteli hizmet görmiyor"

Bingöl'ün sağlık, ulaşım, istihdam gibi konularda kaliteli hizmet almadığını belirten Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, kentin hizmet alımı acısından sahipsiz olduğunu söyledi.

Bingöl halkının sağlık, ulaşım, istihdam gibi konularda kaliteli hizmet görmediğini ifade eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Ali Bayram, 6 yıldır inşaatı devam eden hastane, bir yıl önce yapılan karayolunu bozulması ve trafik gibi konularda aksaklıkların olduğunu belirterek, yetkililerin denetimlerini artırmasını istedi.

Bingöl'ün sorunları ile ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Bayram, 6 yıl önce yapımına başlanılan ve bitirilemeyen Yeni Devlet Hastanesi, yıllardır çevre illeriyle bağlantılı yollarında çalışmaların devam ettiği, kent merkezinde çileye dönen şehir trafiği ve yapılan çalışmalardan dolayı yolların toz-topraktan geçilmediği, şehir içi taşımacılığın halk için bir çileye döndüğünü belirterek,  mevcut sorunlar karşısında yetkililerin duyarsızlığını eleştirdi.

İşlerin teknik takibini yapılması gerektiğini ifade eden Bayram, "bir yıl önce yapılan yollarımız söküldü ve bozuldu. Bu milli servettir. İşini doğru-dürüst yapmayan 3 kişi hakkında soruşturma açılsaydı. Yapılan işlerin teknik takibatı yapılsaydı iş yapanlar kendilerine çeki düzen verip, düzgün yaparlardı. İl Özel İdaresi her yıl köy yollarını yapıyor, yapılan yollar bir ay sonra bozuluyor. Başbakan yapılan yollardan bahsediyor, bunlar çok güzel, bunlar güzel şeyler.  Bide işi alıp yapanlara, 'çalar, çırparsanız ve sahte iş yaparsanız? Bunun hesabını sorarız' denilse işler düzgün yapılır çalan çırpanda olmaz.  Milli serveti çalan çırpan ve işleri düzgün yapmayanların terör örgütleriyle bir farkı yok. Bunlar devlet millet hainidir. Çünkü bunlar milli servete zarar veriyor." dedi.

"Bingöl Devlet Hastanesi hâlen bitirilmedi"

Bingöl’de 2010 yılında yapımına başlanılan ve 2013 yılında hizmete sunulması planlanan hastanenin hâlen bitirilmemesine tepki gösteren Bayram, "Bu hastanenin haline bakıyorum, utanıyorum bir Bingöllü olarak. Hiç kimsenin Bingöllün kaderi ile oynamaya hakkı yoktur. Siz kimi kandırıyorsunuz. Bir müteahhitte Bingöl kurban ediliyor. Bingöllü hastaneyi soruyor, 'yok bu ay bitecek yok şöyle oldu böyle oldu’ gibisinden evcilik oynanıyor. Sen devlet adamısın, sen siyasi parti temsilcisisin, sen evcilik oynayamazsın. Bir müteahhitte mahkûm olmuşsun, yok zarar etti bana ne?  Bingöl ile beraber başlayan çevre illerin tüm hastaneleri bitmiş hizmet veriyor. Bingöl Devlet Hastanesi halen bitirilmedi." şeklinde konuştu.

"Anjiyo bölümü açılması için sağlık bakanlığından izin çıkmasına rağmen birileri açmıyor"

Bingöl’den çevre illere sevklerin çoğu Kalp Anjiyosu ile alakalı olduğu bilgisini veren Bayram, "Sağlık Bakanlığın anjiyo bölümünün açılması izni alınmış, Bingöl’de çok güzel kardiyologlar var. Bingöl’den çevre illere sevkler hemen hemen hepsi anjiyodur. Bingöl’e düşmanlığınız ne? Bingöllü siyasi ve bürokratlarına söylüyorum. Millet size oy veriyor karşılığı bu mu?" diye konuştu.

"Şehir toz-toprak ve çukurlardan geçilmiyor"

"2002 yılından önce Bingöl’de toz-toprak yoktu." diyen Bayram daha sonra şunları kaydetti: "2003 yılından sonra Bingöl toz-toprak içinde. Bu aralar doğalgaz çalışmaları yapılıyor, bu güzel bir şey. Doğalgaz çalışmaları dışında önüne gelen yolları kazıyor, bozuyor. Yetkililerden önlem alan yok. Hesap soran yok. Çalışmalardan dolayı bozulan yolların hemen yapılması lazımken yapılmıyor. Biz daha toz-toprak içindeyken, 'Bingöl yatırımlara boğuldu' diyorlar, ben bir şey göremiyorum."

"Şehir trafiği çilesi devam ediyor"

Kent merkezindeki trafik sorununa da değinen Bayram, "Yazık değil mi yıllarca trafik sorununu dile getiriyoruz. Bu konuda çözüm önerilerini de ortaya koyduk.  Bir türlü çözümler üretilmiyor. Şu haliyle kent merkezinde araç sıklığından dolayı trafik kitleniyor. Yıllardan beri park sorununa bir çözüm getirilmiyor. Bingöl kent merkezinde araç park sorunu halen devam ediyor. Buna bir çözümde bulunamadı. Bu trafik çilesi devam ediyor." diye belitti.

Bingöl’de şehir içi taşımacılığı yapan ticari taksi ve halk minibüslerinin halkı çileden çıkardığını ifade eden Bayram, "Halk minibüsleri tıka basa dolduruluyor, bayan erkek iç içe herkes bundan rahatsız, aile mefhumu diye bir şey kalmamış. Ulaşım belediyenin birinci önceliklerindendir. Belediye kârdan önce hizmeti düşünmesi lazım. Halk minibüsleri yinelenmesi gerekiyor. Bazı halk minibüslerine binilmiyor içleri pislik kokuyor. Yazdır, temizliğe dikkat edilmiyor. Ticari taksilerde de bir düzen yok. Bingöl insanı kaliteli hizmet göremiyor." diye konuştu.

Şehir yapılanmasını da eleştiren Bayram son olarak şunları söyledi: "Adam bina yapmış kaldırımı işgal etmiş. Öyle yerler var ki kaldırım payı yok.  Yeterli denetim olmadığı için şehir içi tüm kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş durumda. Bu iş belediyenin işi gerekli önlemler alması gerekir. Belediye buna dikkat etmesi lazım. Şehir düzeni ve planlaması belediyeye ait onların görevi bu tür işlerdir."(Nihat Kanat-İLKHA) 

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.